Донације за школу за основно и средње образовање „Братство“

Школа за основно и средње образовање “Братство” Бечеј је у ових неколико последњих месеци, током летњег распуста, спела да прикупи средства из донација. Она велика најављена реконструкција школског објекта у Доситејевој која је требало да буде финансирана од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима још увек није започета (најављено је било да ће почети још током овог распуста), није још расписана ни јавна набавка на сајту Канцеларије. Општина Бечеј је надлежна за ове пројекте. Шта се дешава и због чега је настао овај застој је питање за Општину Бечеј, јер се касни и са јавном набавком и консеквентно са извођењем пројекта и за школу “Север Ђуркић”

Покрајински секретаријат за образовање одобрио је школи “Братство” 2.100.000 динара за адаптацију дневног боравка, расписан је тендер, али се на њега јавио само један извођач који је понудио цену већу од наведене јер су, у међувремену од апликације за пројекат, скочиле цене и рада и опреме која је тражена. Школа ће се обратити и Покрајинском секретаријату и Општини Бечеј са захтевом за додатна средства да би могли да реализују овај пројекат јер тренутно дневни боравак није у употреби због опасности од урушавања па није безбедан ни за децу ни за запослене у школи.

Када су у питању друге донације од стране грађана и фондација они су у претходних неколико недеља добили средства која углавном користе за куповину помагала и опреме које ће помоћи деци са сметњама у развоју у настави и учењу. Од фондације Б92 добили су једног смарт робота за едукативне програме, од извођења представе “Од раја до безњенице” 15.000 динара и у најави је још и донација Нинослава Трајковића који ће донирати средства највероватније за таблете који ће омогућити деци са сметрњама у развоју да лакше уче и прате вежбе и наставу.