Друштво пријатеља деце: Подела новогодишњих пакетића и хуманитарних пакета

Чланови Друштва пријатеља деце су и ове године упркос задравственим мерама заштите од епидемије успели да традиционално уз Деда Мраза поделе пакетиће и хуманитарне пакете деци и породицама који су социјално угрожене. На радост малишана Деда Мраз је и поред короне ипак успео да дође.

Ова организација успела је да прикупи и спакује чак 200 пакетића за децу која живе у условима екстремног сиромаштва. На овај начин поклоне су добила деца и чланови породице из програма социјално-педагошке подршке, деца која су укључена у пројекат раног укључивања у вртић и деца у насељеним местима у сарадњи и по предлогу Дечијег диспанзера. Поклоне су обезбедили заједнички грађани Бечеја индивидуалним донацијама, део је дошао путем акције „Деца-деци‟, донацијом Групе грађана из Немачке и донацијом чланова Плесног клуба „Max dance‟.

Традиционална подела пакетића ове године била је организована у посебним условима у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Деда Мраз је деци из програма социјално-педагошке подршке поделио пакетиће у дворишту Центра за децу и младе у уторак, 15. децембра а организатор је организовао да се то обави по мањим групама да би се што боље избегла опасност од већих социјалних контаката. Следеће године биће поново фешта и приредба али битно је да ни у оваквим условима није прекинута ова лепа традиција.

„Ово је деветнаести пут да организујемо ову акцију додела пакета и и пакетића деци и социјално угроженим породицама пред новогодишње празнике. Ова акција обухвата три програма које ми у Друштву пријатеља деце већ годинама радимо а то су: Социјално педагошка подршка, рано укључивање деце у предшколски систем и програм „Деца деци‟. Клуб „Макс денс‟ је такође даривао један број пакета. Све укупно пакете ће добити око 200 деце плус родитељи оне деце која су у програму Социјално педагошке подршке, њима су пакети појачани са додатним хигијенским материјалом. У пакетима се налази школски прибор, одећа, обућа, као и слатки пакети. Остала деца која данас овде нису у могућности да дођу по своје пакетиће добиће их приликом такође традиционалног обиласка породица‟ рекла је Изабела Шормаз председница овог удружења.