ДруштвоКултура

Дуодрама „Преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастернака“ у Градском позоришту

У суботу, 5. октобра, на сцени Градског позоришта можете погледати дуодраму „Преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастернака“. Представу је режирала Вида Огњеновић, играју Слободан Бештић и Јована Тодоровић.

Почетак представе је у 20 часова, а цена улазнице је 250 динара.

Резервације: 021 6915-336

Представа је базирана на аутентичним писмима између Марине Цветајеве и Бориса Пастернака која је са руског на српски језик превео Владимир Јагличић, а адаптирала и режирала Вида Огњеновић.

Публици ће бити представљен један део писама у периоду од самог почетка њиховог дописивања до договора да се први пут уживо виде. Кроз писма су прожети њихови животи (Маринин ван Русије и Борисов у Русији), њихово песничко стваралаштво као и велики набој емоција која су ова два песника гајила једно према другом. Кроз њихову преписку се осећа љубав песника према песнику и два људска бића која живе за сусрет, љубав, а живе на рубу егзистенције свако у том тренутку са својим брачним другом. Представа поставља питање да ли данас такви људи постоје и да ли таквих љубави данас има у времену технолошког развоја и медијског кича.

Избор: Градско позориште Бечеј