Спорт

Две „максимале“ Бечејаца

Одбојкаши Бечеја су оствари две максималне победе у трећем и четвртом колу Друге републичке лиге Север и са осам бодова тренутно заузимају четврту позицији на табели. Изабраници тренера – играча Николе Џигурског су најпре у петак 26. октобра на паркету УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ савладали Младост из Турије а потом су и у недељу 4. новембра у сали Основне школе „Алекса Шантић“ у Равном Тополовцу победили домаћи Херцеговац.
Иако су обе утакмице добијене са убедљивим резултатом не може се рећи да су Бечејци имали лак задатак. Против Туријаца је у првом сету виђена изузетна борба коју су домаћи добили са 30:28, да би у наставку игре са 25:20 и 25:18 решили питање победника и заслужено укњижили нове бодове.
До победе у Равном Тополовцу је наша екипа дошла након победа од 25:22 у сва три сета што довољно говори о томе да је у свим периодима игре виђена веома неизвесна борба.
Утакмицу петог кола Бечејци су играли у петак 9. новембра, након закључења овог броја „Бечејских дана“ када су угостили друго пасирани Куплин који је у прва четири кола остварио све победе уз освојених 11 бодова. Након овог меча изабраници Николе Џигурског ће ићи у Нови Сад на мегдан водећем Дунав Волеју који је у прва четири кола изгубио само два сета па са 12 заузима сам врх табеле.
–Обе претходне утакмице смо решили у нашу корист резултатом 3:0 што никад није лако, тако да можемо рећи да смо задовољни приказаним. Екипа из Турије је заиста искусна а гостовање у Равном Тополовцу је увек неизвесно и тешко. Са три победе и осам бодова дошли смо на четврто место, на којем би било одлично да останемо али, пред нама су у наредна три викенда утакмице са екипама које се боре за прво место. Ту мислим на Дунав Волеј, Кулпин и на екипу Пролетера за коју сматрам да је одмах уз њих по квалитету. Ипак, те утакмице је лакше играти јер можемо бити мало растерећенији и дати максимум. Наш циљ је да остваримо пет победа у првом делу првенства али без обзира на противника сигурно је да ћемо сваку утакмицу желети да решимо у своју корист. Кад је у питању играчки кадар и даље имамо проблема због обавеза наших првотимаца, тако да до самог дана пред утакмицу не знамо тачно да ли ћемо бити комплетни. Без обзира на то ко ће заузети место у постави, сви наши играчи су обучени и спремни да пруже максимум, па сам сигуран да ћемо успети да остваримо зацртане циљеве, казао је тренер МОК Бечеј Никола Џигурски.

Синиша Ерак