Спорт

Џудо: Бечејски џудисти изборили многобројна одличја

На десетом међународном џудо турниру „СПАРТАН КУП“ у Суботици, одржаном 3. децембра за узраст млађих и старијих полетараца, на коме су наступила 239 такмичара из 33 клуба из Румуније, Мађарске, Црне Горе и Србије, чланови џудо клуба „Младост“ Бечеј изборили су пет медаља.

Од десетеро такмичара са сребрном медаљом окитили су се Вања Лепеш Ковач у категорији до 28 килограма за полетарце и млађе и Анастасија Радовановић у категорији до 44 килограма, док су брон-зане медаље освојили Филип Попов у категорији полетараца до 28 килограма, Стефан Кекић у категорији +50 килограма и Каћа Перић у категорији до 43 кг.

Када је реч о такмичењу у Београду, 10. децембра одржан је „Трофеј Вождовца“ за узраст млађих и старијих полетараца, на коме је наступило 409 такмичара из 50 клубова из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. На овом турниру бронзане медаље су узели полетарци Вања Лепеш Ковач и Филип Попов у категорији до 28 килограма, као и Анастасија Радовановић у категорији до 44 килограма.

Нови Сад 17. децембра био домаћин међународног џудо тур-нира „ОКАМИ ОПЕН“ за узраст млађих и старијих полетараца. Уз учешће 254 такмичара из 35 клубова из Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, од десеторо младих Бечејаца трећа места избориле су Анастасија Радовановић у категорији до 44 килограма и Каћа Перић у категорији до 34 килограма.

Последње такмичење на ком су учествовали чланови џудо клуба „Младост“ Бечеј за ову годину организовано је за рођене 2014. године и млађе, који још по правилнику Џудо савеза Србије немају право наступа на званичним такмичењима, а за које је Џудо клуб „Спартак“ из Суботице организовао такмичење уз учешће 10 клубова из Војводине.

Свих осморо наших такмичара освојило је медаље и показало спремност да се такмиче  и на званичним турнирима, а ту прилику ће имати од идуће године, сви који су рођени 2014. год.

Од ове недеље у Џудо клубу „Младост“ почињу са припремама за полагања за ученичке појасеве, која ће бити организована половином фебруара 2023. године, а крајем јануара почеће и прва такмичења за годину која долази.

Вукашин Љубојев