Спорт

Џудо: Џудо клуб “Младост” прославио пола века постојања

Представљањем монографије „Џудо у Бечеју 1972-2022“ уприличена прослава пола века рада и постојања Џудо клуба Младост у Бечеју.

“Кроз клуб је прошло на стотине чланова. У монографији се спомињу први тренери, описани су почеци рада клуба. Оснивање клуба се везује за име првог тренера, Мишу Јовановића и за Светозара Михајловића, тенера џудо клуба из Новог Сада, који је помогао око припрема за почетак рада. Водио сам евиденцију свих такмичења ЏУДОна која смо ишли и сви ти подаци су сабрани у овој монографији”, рекао је Лончаревић.

Монографија је поред комплетне текстуалне историје клуба проткана великим бројем фотографија са такмичења, дружења, као и са годишњих окупљања. Такође у њој се могу пронаћи и разне анегдоте казао је аутор Милорад Лончаревић.

У књизи су побројани сви такмичари Џудо клуба Младост који су освајали медаље на Државним, Балканским и Европским првенствима, затим Европским куповима, Интернационалним турнирима и Европском фестивалу младих.

Јубиларној прослави поред многобројних гостију, представника локалне самоуправе, бивших и садашњих чланова, представника појединих џудо клубова из Војводине присуствовали су и председник Џудо Савеза Војводине Мирољуб Ничић, председник Џудо Савеза Београда  Сокол Укић, великани џудо спорта Павле Бајчетић, Вук Рашовић, Шако Церовић, као и почасни амбасадор џудо спорта Иван Ћурковић.

Присутнима се у име Општине Бечеј, обратио члан већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.

“Дичимо се чињеницом да џудо клуб Младост слави пола века постојања и несметаног функционисања. Потрудићемо се да финансирамо и подржавамо њихов рад и у годинама пред нама. Када смо пре извесног времена посетили овај клуб, уручили смо им татами струњаче у вредности од 350.000 динара а сада смо објављивање ове монографије подржали са више од 500.000 динара. Посебно ми је драго што смо ове године Милорада Лончаревића наградили и годишњом наградом општине Бечеј”, казао је Мандић.

Тридесет и троје досадашњих освајача Државних медаља награђено је књигама и захвалницама, тренерима и председницима клуба уручене су плакете и књиге, а такође су награђени и сви они који су кроз пола века трајања и постојања помагали клуб, донатори, спонзори и пријатељи клуба.

Вукашин Љубојев