Спорт

Фудбал: Победа момака са Тисе

Након пораза у оквиру 10. кола од Подунавца из Белегиша са 1:0, момци са Тисе савладали су протекле суботе (22.10) на Градском стадиону крај Тисе екипу Хајдука 1912 из Куле са 2:1 (1:1).

Утакмица 11. кола играла се жаргонски речено „са пола гаса“ и са једне и са друге стране, летаргична игра обе екипе са малим бројем прекршаја, неколико извесних шанси од стране домаћина, једна пречка, три гола и оно што је најбитније уписана нова три бода, све то исход је суботњег меча.

„После не заслуженог и наивног пораза у Белегишу, у овој утакмици смо пробали нешто мало да изекспериментишемо, јер Томић није могао да игра због парних картона, са друге стране сам се одлучио да дам шансу неким играчима који су до сада имали мању минутажу. Могу слободно да кажем да смо у неку руку играли сасвим довољно за ових два – један, искрено могли смо да постигнемо још по неки гол, али нисмо успели. Све у свему задовољан сам што се тиче освојена три бода који су нам били преко потребни и који нас враћају на место где смо били и где мислим да припадамо“, казао је Лазар Дабижљевић, тренер ОФК Бечеј 1918.

До првог гола екипа Бечеја дошла је у 16. минуту, након прекршаја над Попадићем, Ненад Кудрић ставља лопту на белу тачку, голман гостију Мијановић успешно брани свој доњи леви део гола, а онда Ненад натрчава на одбрањену лопту и ипак успева да затресе мрежу Хајдука за 1:0.

Слабом реакцијом одбране Бечеја, други гол у првом делу утакмице а изједначујући за тим из Куле постигао је Кочиш, за коначних 1:1 у првом полувремену.

У другом делу меча, екипа Бечеја имала је преко пет извесних прилика, међу којима и две стопостотне када се у само неколико минута Ненад Кудрић нашао очи у очи са голманом из Куле, међутим без успеха.

До самог краја меча велика три бода успео је да упише резервиста Тедић који је након испуцавања Дабижљевића, дошао до лопте, обишао чувара мреже Куљана и постигао гол у 74. минуту за коначних 2:1.

Фудбалери Бечеја након 11. кола налазе се на шестој позицији Српске лиге Војводина са 18 бодова, а оно наредно што их чека јесте Куп утакмица која се игра у среду са екипом Бајше, док ће у наредној лигашког утакмици гостовати Борцу из Шајкаша који је лествицу више са истим бројем бодова.

„Густ распоред нас очекује, играмо против, како сте већ навели, Бајше у среду, и то ће нам бити такмичарска утакмица, односно идемо на победу. Што се тиче поставе за тај меч, то ћемо још да видимо, мислим да ћемо и ту мало пробати нешто да експериметишемо и да потом спремни гостујемо екипи у Шајкашу. Лигашки меч са Борцем ће бити заиста тежак, то је тим који врло добро познајемо и свесни смо да ће дати све од себе да нас победи на домаћем терену. Ми се морамо супротставити, дати све од себе, бити максимално мотивисани, и дати двеста посто од себе, а онда резултат нека буде какав буде, у суштини ако тамо одрадимо све како треба и све што је у нашој моћи, мислим да не би требало да бринемо“, закључује тренер Бечеја Дабижљевић.

Вукашин Љубојев