Спорт

ФК Младост из Радичевића добио нову спортску опрему

Фудбалски клуб „Младост“ из Радичевића богатији за део спортске опреме, која им је, како каже председник клуба Милан Војновић била и више него потребна.

Члан Општинског већа за спот, омладину и туризам, Дане Мандић, у редовној посети фудбалском клубу у овом насељеном месту уручио је мреже за голове и заштитне мреже у вредности од сто хиљада динара.

“Посетом фудбалском клубу Младост из Радичевића желели смо да помогнемо не само донацијом опреме већ и да ступимо у комуникацију за коју сматрамо да је важно да постоји између локалне самоуправе и спортских клубова на територији општине Бечеј. Уручили смо им опрему за коју су они исказали интересовање и потребу” казао је Мандић.

“Захваљујем се на помоћи и подршци коју смо добили од Општине Бечеј. Ова опрема ће нам и те како служити у будућности”, рекао је председник ФК Младост, Милан Војновић.

Према речима Војновића, од 1972. године није било значајнијих улагања у клупски објекат, те је неопходно реновирање у наредном периоду.

“Тренирамо у лошим условима. Бојлери за купање и тушеви у клубу су стари и то бисмо волели да се обнови. Волели бисмо да имамо боље услове за тренирање за нашу децу”, казао је Војновић.

“Договарали смо се да наредне године покренемо рекострукцију, односно адаптацију свлачионица, које су у незахвалном стању и представљају потенцијалну небезбедност како за домаће, тако и за гостујуће играче. Фудбалски клубови као што је овај, представљају једну скромну фудбалску породицу и то пуно значи и за њих и за село, будући да је то једини спортски колектив у том насељеном месту”, закључио је Мандић.

Подсетимо ФК „Младост“ из Радичевића прославио је протекле године пола века постојања и рада. Током година такмичио се у војвођанској, новосадској, затим новосадско-сремској лиги, док је данас у Међуопштинској фудбалској лиги Бачка Топола-Мали Иђош-Врбас-Бечеј-Србобран и броји 23 играча у сениорској конкуренцији док је у омладинском погону око 15 момака.

Вукашин Љубојев