Спорт

Џудо: Првенство војводине за млађе дечаке

„Оверене“ четири визе

Степановићево је 24. септембра било домаћин Првенства Војводине за млађе дечаке, а Џудо клуб Младост из Бечеја је представљала „делегација“ која је бројала петоро такмичара. Маја Гајинов је успела да освоји бронзану медаљу у категорији до 52 килограма, док су пета места заузели Анастазија Радовановић, у категорији до 40 килограма, Луција Сремчевић, у категорији до 52 килограма и Милица Џамбас, у категорији до 44 килограма. Њих четири ће представљати наш клуб и на Првенство Србије у овој конкуренцији, које се одржава данас у Београду.

Истог дана су бечејски џудисти наступили и на 29. интерна-ционалном турниру „Рожаје 2022“ за полетарце, млађе и старије девојчице и дечаке и кадете, који је одржан у истоименом граду у Црној Гори. Наступило је 317 такмичара из седам земаља, који су „бранили боје“ укупно 37 клубова. Бечејска малобројна екипа коју је чинило троје такмичара ни овог пута се није вратила без медаље, а за то се побринуо полетарац Филип Попов, који је до бронзе дошао у категорији до 28 килограма савладавши у борби за треће место свог клупског колегу Вању Лепеш Ковача.

Седам дана раније наши џудисти су учествовали на међународном турниру „Трофеј Пантера Бијељина 2022“ за полетараце, млађе и старије девојчице и дечаке, кадете и јуниоре који је одржан у Бијељини, у Републици Српској. На турниру је учествовало 520 такмичара из осам држава, а наш клуб је представљало пет полетараца и то успешно, освојивши две златне и једну бронзану медаљу. На највиши степеник победничког постоља заслужено су се попеле Каћа Перић, у категорији до 34 килограма и Сара Шкондро, у категорији до 25 килограма, док је бронзано одличје припало Алексеју Крижевцу, у категорији до 28 килограма.

С.Е.