Спорт

Спортски риболов: За крај сезоне надметање у дубинском пецању

Удружење спортских риболоваца „Кечига“ из Бачког Петровог Села на обали Тисе у том насељеном месту организовало је такмичење у дубинском пецању за своје чланове. Реч је о последњем овогодишњем надметању које „Кечига“ традиционално организује на крају сезоне.

„Такмичење је организовано искључиво за наше чланове. То је сваке године дар овим људима који нас подржавају целе године. Овог пута смо имали 12 такмичара, многи су одустали због кишовитог и хладног времена. Углавном имамо тридесетак учесника. Правила су да се пеца на две удице и користи се само олово, не може се ставити жива риба и хранилица“, рекао је Шандор Полтура, председник УСР „Кечига“ из Бачког Петровог Села.

Прво место освојио је Шандор Сивели, друго Реже Коломар, а треће Карољ Чузои.Што се тиче дечијег такмичења у оквиру „Јо пајташ“ лиге у конкуренцији за узраст од 10 до 14 година екипно, победнички пехар однели су Бачкопетровоселци, док су у категорији деце узраста од 7 до 10 година екипно освојили друго место.

„До краја године планирамо још једно дружење за чланове председништва када ћемо сабрати овогодишње резултате. Крајем године ћемо традиционално организовати поделу новогодишњих пакетића за децу. Иначе, деци која су остварила добре резултате на такмичењу смо поклонили једнодневни излет на Палићу, на који су отишли са својим породицама“, рекао је Полтура.

Вукашин Љубојев