Спорт

Спортска инфраструктура: Саниран део терена са вештачком подлогом у ДТВ Партизан

Општина Бечеј недавно је обновила део терена за мали фудбал са вештачком подлогом у дворишту ДТВ Партизан. Замењена је ограда и оштећени метални делови у вредности од 900.000 динара, а на пролеће се очекује и замена саме подлоге за игру. Та инвестиција је вредна око два милиона динара и план је да локална самоуправа средства и подршку за реализацију тог пројекта затражи од покрајине или републике.

„Што се тиче вештачког терена за мали фудбал, поред замене дрвенарије и металних делова, свакако да нам је циљ да заменимо и освежимо и саму подлогу. За то су потребна не тако мала финансијска средства у износу од два милиона динара са ПДВ-ом. Добили смо више понуда одређених фирми које се баве управо оваквим теренима, тако да то јесте један финансијски изазов који ћемо успешно решити у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину или Министарством за омладину и спорт, то ћемо још видети. Свакако да нећемо одустати да амбијент у Партизану освежавамо и модернизујемо, како би млади могли да се баве спортом у центру Бечеја на безбедан и квалитетан начин“, рекао је члан Општинског већа за спорт и омладину, Дане Мандић.

Такође, у току је провера и замена дотрајале расвете на терену. Када је реч о унутрашњим радовима, Општина ће од сопствених средстава идуће године обновити тоалете у ДТВ Партизан, најавио је Мандић, додавши да ће овај простор у наредном периоду бити обогаћен новом спортском инфраструктуром.

„Из године у годину модернизујемо нашу спортску инфраструктуру улажући све значајнију финансијску потпору у оно што обезбеђује боље и квалитетније бављење спортом наше деце, омладине и свих заљубљеника у спорт. Откада је објекат у својинском смислу припао Општини Бечеј, замењена је унутрашња расвета, поправљена су оштећења на спољашњем зиду до улице. У наредном периоду нас очекује изградња терена за одбојку или за баскет у неискоришћеном делу дворишта са десне стране. Покушаћемо да заједно са вишим нивоима власти реконструишемо бетонски терен за мали фудбал који се налази у Партизану, који је годинама био стециште великих фудбалских турнира и спортских догађаја“, изјавио је Мандић.

Иначе пластична подлога, која је постављена у мају 2019. године на бетонском терену за рукомет и мали фудбал, коју је финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, биће намењена за бављење одређеним спортовима у насељеним местима, у складу са потребама спортиста и рекреативаца, објашњава наш саговорник.

ДТВ Партизан од пре две године у власништву Општине: „Општина Бечеј је од 2020. године преузела активнију бригу о ДТВ Партизан, не само због чињенице да се нека већа пажња није посвећивала овом спортском објекту, већ и због тога што је од 2020. године овај објекат у правно-својинским односима припао коначно Општини Бечеј. Локална самоуправа сада има и правни основ да улаже значајна финансијска средства у овај храм спортова који окупља велики број деце и младих“, рекао је Мандић.

Вукашин Љубојев