Друштво

Економско-трговинска школа: Поклонили школи „Братство“ пластеник

Економско трговинска школа у Бечеју је прошле недеље поклонила пластеник ученицима и наставницима ШОСО „Братство“. У овој школи иначе постоји смер цвећар-вртлар за оне који похађају наставу средње школе. И сама Економско-трговинска школа је прошле године добила преко пројекта „школске баште“, који је подржао ЕУ конвент овај пластеник али у свом дворишту школа нема услова ни простора да тај пластеник и корисно употреби.

Насупрот тога школа „Братство“ већ неколико година има веомa лепо уређену башту за практичне часове ученика који похађају смер цвећар-вртлар. Поред тога прошле године набавили су и контејнер учионицу коју користе такође за практични рад током зимских дана. У оквиру баште у школи ученици заједно са професорима између осталог гаје и зачинско биље. Као знак захвалности за поклоњени пластеник ученици ШОСО „Братство“ ће куварима и посластичарима у Економско-трговинскоj школи обезбедити целе године зачинско биље за кување.

Директорица Економско-трговинске школе најавила је и програм радионица који ће ученици обе школе заједнички радити у башти ШОСО „Братство“ али и у поклоњеном пластенику.

Саша Николовским наставник практичне наставе у на смеру вртлар/цвећар који похађа око двадесетак ученика и школи „Братство“ је рекао да је за образовање ученика за овај смер практични рад веома важан.

„Практични настава чини највећи део њиховог образовања и нама је био проблем да кад засадимо по 500 саксија где да их ставимо. Нама је сада ево Економско-трговинска школа ту изашла у сусрет. Добили су путем пројекта пластеник који су само деломично користили, договорили смо се и ЕТШ је пристала нама да уступи овај пластеник који је фантастичан а заузврат ми ћемо њиховим куварима омогућити да имају свежег зачинског биља током целе године. Ми смо заиста сада добили простор не само да можемо да чувамо све те биљке које посадимо него можемо и да радимо ту у пластенику.“ – рекао је Николовски