Друштво

Активности КЗМ: Дан борбе против климатских промена, излет на Петроварадинску тврђаву, Фифа 23, веге радионице

Обележавање Дана борбе против климатских промена

Канцеларија за младе општине Бечеј је у сарадњи са Одсеком заштите животне средине општине Бечеј, традиционално и ове године обележила Дан борбе против климатских промена у виду едукације о еколошким темама.

На једнодневном излету млади су обишли пречистач отпадних вода и фабрику воде ЈП „Водоканал“, депонију Ботра „Потисје ДОО Бечеј“ и погон за рециклажу пластике ,“Гранпласт“.Циљ едукација попут ове био је да се омладини подигне свест о специфичним и озбиљним темама на забаван начин. Младима су овом приликом уручени цегери и термоси са слоганом „Немамо план(ету) Б“.

Четврти део излета у мистериозне тунеле Петроварадинске тврђаве

Канцеларија за младе општине Бечеј организовала је и четврти део излета у мистериозне тунеле Петроварадинске тврђаве где су млади из Бечеја били у прилици да обиђу катакомбе и буду део радионице у овом контраминском систему као и да добију одговоре на питања из прве руке од истраживача овог подземља. Захваљујући Канцеларији за младе општине Бечеј, преко 25 младих је посетило тунеле Петроварадинске тврђаве. Током овог излета обиласком катакомби и делова надземне тврђаве млади су слушали од истраживача и занимљиво едукативно предавање и научили доста тога о Петроварадинској тврђави и њеној историји.

Турнир „Fifa 23“

Канцеларија за младе општине Бечеј је 29. и 30. октобра у просторији КЗМ организовала турнир „Fifa 23“ 2 на 2. Током викенда просторије КЗМ су биле пуне младих, различитог узраста, који су дошли да се друже, забављају, навијају и такмиче у турниру „Fifa 23“. Поред добре забаве и сјајне енергије, победници турнира су освојили занимљиве награде. Прво место и ваучер од 10.000 динара за продавницу GameS освојили су Иштван Турзаи и Акош Хегедиш. Друго место и bluetooth звучнике освојили су Рајшли Даниел и Александар Чолак. Треће место и USB стикове освојили су Даниел Туфегџић и Александар Туфегџић.

Треће веге кување са Даниелом Тепшом

Канцеларија за младе општине Бечеј је у четвртак, 27. октобра у КЗМ Бечеј, одржала трећу у низу радионицу веге кувања са Даниелом Тепшом. Веге радионици можете присуствовати сваког последњег четвртка у месецу. У оквиру куварске радионице, Даниела је кроз своје једноставне и здраве рецепте представила шта је то битно у веганској исхрани, које су добробити и колико је она, заправо, укусна. Сви присутни су имали прилику да учествују у прављењу хране, а поред сланог јела био је и припремљен десерт. На овој радионици, Даниела је припремала омлет од бесана и банана хлеб, а сви присутни су имали прилику да пробају специјалитете. Поред тога, Даниела је свима радо одговорила на њихова питања и недоумице у току радионице.