Одржан „HAPPY DAYS FESTIVAL“ у Позоришном клубу

Протеклог викенда одржан је дводневни музичко-уметнички фестивал под називом „HAPPY DAYS FESTIVAL“ који је организован као заједнички пројекат организације „Happy days“ из Бечеја и Канцеларија за младе општине Бечеј.

Овај Фестивал подржала је и Општина Бечеј са 293.000 динара. Дводневни фестивал електронске музике са пропратним манифестацијама у виду ликовне изложбе, изложбе рукотворина и других уметничких и музичких програма одржан је у Позоришном клубу и у доњем фоајеу Градског позоришта.

Према речима организатора овај пројекат је имао за циљ да окупи уметнике и музичаре и покрене Фестивал уметничког стваралаштва, повезујући тако младе свих националности, у заједничке културне активности.

Фестивал је понудио презентације уметничких форми које су својствене 21. веку, кажу организатори, а које се наслањају на историју музике и визуелних уметности, израслих у нове форме које одлично кореспондирају са савременом публиком и временом у коме живимо.

Модерне сценске форме, као што су live act DJ set урбане културе или форме које долазе из модерне визуелне уметности као што су апстрактно сликарство и фотографија, најприсутније су на светској уметничкој сцени, па је овакав један фестивал ставио и нашу земљу и град у исту раван са дешавањима у свету.

Пројекат је био конципиран као дводневни циклус, са уводном изложбом свих пријављених уметника у ван концертној сали (хол Позоришта) у наставку су уследили музички програми, за почетак су наступили бендови и самостални музички уметници а потом се програм наставио са live act DJ set наступима. Улаз је био слободан али су током оба дана  били сакупљани добровољни прилози.

Сакупљена средства биће додељена у ху-манитарне сврхе по избору организатора и то онима којима је помоћ најпотребнија. И један део изложених уметничких радова био је на продају, средства прикупљена од тога ће такође бити намењена у хуманитарне сврхе.


Програм фестивала: 


Петак 4. новембар

Од 19 часова отварање фестивала, након тога наступају RUNY, FAKTOR X, DIVNA FOREST, ALEX SAVKOVIĆ, TARIK ALIĆ, WOCKY, STIV

Субота, 5. новембар

Од 19. часова наступају: MKDSL, SJAJ&I, DIGOD & MARKO BERBAKOV, ELLB & YOYO, DEEMAN, KID

Током трјања музичког дела фестивала у доњем фоајеу Градског позоришта арт програм: DUSAN PUJIN Душан Пујин, Бојан Стричевић, Далиборка Попов, Марија Вујачков, Дамир Грцић, Сеп Ленард Ева, KAMPRY ART, Ана Урбан,BE-ETNO-ART, Бебин Накит.