Култура

Програм Градског позоришта – новембар

У Градском позоришту Бечеј овог месеца гледаоци ће моћи поново да погледају овогодишње представе из репертоара овог по-зоришта али и да се забаве уз ретро музичке вечери. Већ овог првог викенда у Позоришном клубу поново је журка уз диско музику и ретро звук од називом Диско времеплов. У суботу, 12. новембра, у Позоришном клубу у Бечеју наставља се Retro disco party пројекат који води DJ Симке. „Пројекат је намењен свима нама који смо у најлепшим годинама и једноставно не знамо где бисмо изашли барем једном месечно а да се осећамо пријатно и лепо проведемо. RETRO DISCO PARTY је намењен баш нама. Првенствено нам је циљ добро дружење и ђускање уз највеће стране диско хитове из периода од 1970-их до 1990-их. Улазница на журку је 250 динара. Почиње у 20 часова.

Још једно извођење представе „Породичне приче“ из репертоара Градског позоришта у Бечеју биће одржано 18. новембра у 20 часова. Улазница је 300 динара. Копродукција Градског позоришта Бечеј и Центра за развој визуелна уметности Нови Сад. Режија Игор Павловић по тексту Биљане Србљановић. У представи играју: Александар Милковић, Симонида Мандић, Гордана Адамов и Срђан Томић.

Још једно извођење и дечије представе „Аги и Ема“ по тексту Игора Коларова. Представа је рађена у продукцији Градског позоришта Бечеј. Режија Соња Петровић. Ново извођење ове представе биће 23. новембра од 20 часова на сцени Градског позоришта Бечеј. У представи играју: Срђан Кнер, Симонида Мандић, Анета Туцаков и Растко Мићић. У питању је позната прича о усамљеном дечаку који кроз машту и анимацију објеката око себе тражи своје место у породици, друштву. Улазница за представу је 200 динара.

„На литици“ је представа у режији Зорана Зарубице по комаду „Норвешка данас“ швајцарског писца Игора Бауерсиме. У Градском позоришту у Бечеју биће изведена 25. новембра од 20 часова у Великој сали. У питању је егзистенцијалистичка романтична комедија о двоје младих које траже смисао живота настала по истинитој причи. На интернет чет руму, Јулија објављује да жели да се убије и да не жели то да уради сама. У представи играју Маја Шуша и Никола Павловић.

Још једно извођење у овој години хит представе Градског позоришта Бечеј која је покупила велики број награда на фестивалима широм региона. У питању је „Гидионов чвор“. Ова представе биће одиграна на сцени Градског позоришта 26. новембра од 20 часова. Улазница је 200 динара. Представа је ауторски пројекат Симониде Мандић и Бојана Милановић. У питању је потресна прича америчке списатељице Џоне Адамс која отвара важна питања школства и цензуре уметности у школама.

Гостовања бечејских представа  у другим позориштима

Претходних и наредних неколико недеља наше бечејске представе су гостовале или најавила гостовање у другим позориштима у Војводини али и на фестивалима широм земље и региона. На већини такмичења на којима су учествовале освајале су награде. Најновији велики успех имала је представа која је имала премијеру пре само месец дана. Представа „2.14“ која је премијерно изведена почетком октобра месеца освојила је на фестивалу ДОПС у Јагодини награду за најбољу представу на фестивалу у целини. Жири у саставу Драган Петровић Пеле, Љиљана Драгутиновић и Сања Прибаковић прогласио је нашу представу најбољом представом у омладинској категорији! Браво за Драмски студио младих и Игора Павловића!