Óbecse

Elkezdődik a játszóterek felújítása Óbecsén

Ebben az évben öt játszóteret – kettőt Óbecsén, egyet-egyet Péterrévén, Mileševón és Radičevićen – újítanak fel a községben, de egy új is kikerül a közterületekre, mégpedig Óbecsén a Sípos János és a Danilo Bućan utcák sarkán. Erre a célra 1.5 millió dinárt költenek majd el a költségvetésből.
Óbecsén a Veljko Vlahović lakótelepen és a Pionír utcában, a csatornahíd alatt újul majd meg a lestrapált játszótér, Péterrévén a központi, Mileševón a labdarúgó-pályánál lévő, Radičevićen pedig az Ivo Lola Ribar utcai játszótér kap új külsőt: felújított elemeket, új padot, szemetest, információs táblát és ütéscsillapító homokfelületet. A játszótereket az ásványi anyagok és geotermikus források használatáért járó illetékből újítják fel, és ebből a pénzből 390 ezer dinárt 13 darab 1100 literes, papír- és üveghulladék gyűjtésére szolgáló konténert is beszereznek, amelyeket Óbecsén, Bácsföldváron és Péterrévén helyeznek majd ki, 244 ezer dinárból pedig kerékpártartókat, szemeteseket és virágtartókat vesznek majd.
A község játszótereinek nagy része már hosszú évek óta nagyon rossz, sőt olykor balesetveszélyes állapotban van. Dragan Tošić polgármester ígérete szerint nem csak az idén, de az elkövetkező években is folyamatosan javítanak majd a játszóterek állapotán.

Fehér Rózsa