Óbecse

Értesítés a kullancsirtásról és szúnyogirtásról

Megfelelő időjárási viszonyok esetén Óbecse község területén 2019. 06. 16-án (vasárnap) kullancsok és kifejlett szúnyogok földről történő irtási akciója fog lezajlani az előirányzott területeken, az AQUA K-OTHRINE 20EW vegyszerrel, és a szúnyogok felnőtt formáinak levegőből történő kezelése 18.00-tól 22.00 óráig, a NEOPIROX LAMBDA 2.0 ULV szerrel.

A munka koordinálását Petar Simić, a belgrádi Eko-dez vállalat szakértői operatív csoportjának vezetője végzi, együttműködve Óbecse Község Községi Közigazgatási Hivatalával. Az irtást Óbecse község minden lakott területén elvégzik.

Külön felkérjük a méhészeket, hogy tegyék meg a szükséges védőintézkedéseket.
ELŐIRÁNYZOTT TERÜLETEK:
Óbecse: a Tisza menti sáv, a Fehér Hajó Szállodánál lévő sétány, a Kis Vadásznál az alsó park folytatásában lévő kis park, a sportközpontnál lévő Goran park, a kemping telepnél lévő játszótér és a Kemping telep, a Veljko Vlahović telep játszótere (a Rade Stanišić u. folytatásában), az I. Ivan Perisić helyi közösség bejárata, a sörgyárnál található játszótér, az újfalusi kis piacnál lévő játszótér, a Vándorcsárdánál található vasúton túli terület, a gyermekorvosi rendelőnél lévő felső park, a 7 SKOJ-titkár telepen lévő játszótér, a Zdravko Gložanski Általános Iskolánál lévő játszótér, a segédfutballpálya, a hídnál lévő játszótér (a J. J. Zmaj u. vége), a zsilipnél lévő töltés sávja egészen a hídig, Dudara (játszótér a Vajdasági Brigád utcánál). A vásártér, az iskolák és az óvodák előtt, helyszín a vasútállomás előtt, a Calipso pumpa mögött, játszótér a Sever Đukić telepen, Újvidék irányába az első kanyar után az Óbecsei a körforgalom utáni részen, a Tisza-parti Lóversenypálya melletti töltés egész területén, a Komunalac Közvállalat területe körül, Alsó park, a Vadásznál lévő kisparknál, a Bela Lađa hotelig és a Nestor Džilitov telep játszóterén.
Péterréve: a központi parkban, a futballpálya körüli terület, a Tisza-part egy része, ami sétányként használatos, a Makádi óvoda.
Bácsföldvár: az óvodánál és az iskolánál lévő játszótér, a futballpályánál lévő játszótér, Bácsföldvár Csúrog felé vezető kijáratánál lévő játszótér, az állatpiacnál lévő játszótér, a játszótéren és a Pravoszláv templom közelében, a Fő utca és a Sajkás utca sarkán levő játszótéren
Csikériapuszta: a központ – játszótér és a helyi közösség környéke (park),
Mileševo: a futballpálya és az óvodánál lévő játszótér
Drea: iskola–játszótér
Pecesor: az iskola–óvoda udvara – a helyi közösség körüli terület, az új játszótér területe