Értesítés a nem kategorizált vendéglátóipari létesítményben elszállásolási szolgáltatást nyújtó vendéglátóiparosok számára

A vendéglátóiparról szóló törvénnyel és szabályzattal, amellyel az elszállásoló létesítmények nyilvántartásának tartalmát és vezetésének módját szabályozzák előírták azon vendéglátóiparosok számára, akik nem kategorizált vendéglátóipari létesítményben nyújtanak elszállásolási szolgáltatást, mint pl. Hostelek, éjjeli szállások, panziók, motelok, fogadók, tájházak, tanyák, villák, kempingtelepek, kemping pihenőhelyek, kempingstoppok és hasonlók, tengeri turizmussal foglalkozó nem kategorizált vendéglátóipari létesítmények, vadászturizmussal foglalkozó nem kategorizált vendéglátóipari létesítmények, vadászotthonok, vadászházak és vadászkunyhók,

  • Hogy a nyilvántartásba vételük céljából adják át jelentkezésüket annak a helyi önkormányzati egységnek, amelynek a területén található a létesítményük. Еlszólítjuk a vendéglátóiparosokat, hogy a lehető legrövidebb határidőn belül tegyenek eleget a törvényben foglalt kötelezettségüknek és jelentkezzenek be a helyi önkormányzati egység nyilvántartásába. Október 1-jétől, a központi információs rendszer (eturista) területét szabályozó szabályzat alkalmazásának kezdetétől a vendéglátóiparosok a hazai és külföldi turistákat kizárólag a központi információs rendszer (cis) által tudják bejelenteni.

Amennyiben a vendéglátóiparosok nem a fentiek szerint cselekszenek, a vendélátóiparról szóló törvény és a külföldiekről szóló törvénz szerint szabálysértést követnek el, amiről értesítjük az idegenforgalmi felügyelőséget és a belügyminisztérium külföldiek szolgálatát.

 A vendéglátóiparosok a minisztérium honlapjáról letölthetik a jelentkezést excel táblázat formájában (1. Számú melléklet), kitölthetik és az előírt módon adhatják át a helyi önkormányzati egység gazdasági, beruházási, helyi gazdaságfejlesztési és környezetvédelmi osztályához – legkésőbb 2020. 09. 29-én 14 óráig.

https://mtt.gov.rs/info-o-evidencijama-za-lok/

Ugyanezek a dokumentumok átvehetőek

  • Személyesen óbecse község közigazgatási hivatalának 11. Számú irodájában.

 Gazdasági, beruházási, helyi Gazdaságfejlesztési és Környezetvédelmi Osztály