Спорт

Фантастична Биљана Релић

Изузетан резултат остварила је наша суграђанка Биљана Релић на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре, које је од 28. јуна до 1. јула одржано у италијанском граду Ауронзу, где је успела да освоји златну медаљу у К-1 на 200 метара и сребрно одличје у К-2 на 500 метара у пару са Маријом Достанић.
Биљана Релић, која тренутно наступа за Кајак клуб Панчево, је у конкуренцији млађих сениорки потврдила највишу светску класу и оправдала очекивања нашег стручног штаба када је у питању наступ на овом такмичењу.
На највиши степеник победничког постоља она се заслужено попела после сјајне трке и скоро пола секунде предности у односу на другопласирану Мађарицу Адриен Орос, док се Пољакиња Доминика Влодарчик окитила бронзаним одличјем.
– Сјајан је осећај, направила сам корак више у односу на прошлу годину и такмичење у Београду када сам била друга у Европи у овој дисциплини. Имала сам најбоље време из квалификација али нисам смела да се унапред радујем јер је конкуренција одлична, углавном су то старије девојке од мене. Како је трка текла знала сам да сам у конкуренцији за медаљу али нисам била сигурна да ће бити злато. Трка ми је баш пријала упркос изузетно тешким условима пре свега због јаког ветра, рекла је Релићева за званични сајт Кајакашког савеза Србије након финалне трке.
Поред златне медаље у једноседу Релићева је освојила и сребно одличје у пару са Маријом Достанић у трци двоседа на 500 метара. Злато је припало посади коју су чиниле Јустина Искричка и Паулина Пашек из Пољске, док су се бронзаном медаљом окитили Данкиње Лине Лангелунд и Болет Нванг.
Репрезентација Србије је укупно освојила три одличја пошто се сребром окитио и јуниор Бојан Здјелар у К-1 на 500 метара.
Све у свему и ово такмичење је потврдило да ће Биљана Релић убрзо заузети своје место у самом врху светског кајака и да је само питање времена када ћемо се радовати њени успесима са највећих светских такмичења.
Синиша Ерак