Спорт

Четири златне медаље за Бечејце

Друго коло Мини кајак и Пионирске лиге Србије одржано је у суботу 23. јуна у Вишњићеву, где су такмичари Кајак кану клуба Бечеја успели да остваре запажене резултате освојивши чак четири златне медаље.
Матеја Молнар је победио и у оквиру овог кола пошто је поново био најбржи у МК-1 на 1.000 метара у генерацији миникајакаша који су рођени 2008. године, док је Залан Сирбик био седми у тој трци. Њима двојици је пошло за рукама да поново освоје златну медаљу и у МК-2 на 500 метара, где су се заслужено попели на највиши степеник победничког постоља, као и у првом колу.
Златну медаљу освојио је и Масимо Штевин који је био први у МК-1 на 1.000 метара у генерацији такмичара рођених 2005. године, док је Урош Грујић био осми у тој дисциплини. Њих двојица су заузели пето место у МК-2 на 500 метара.
Ђерђ Ластович је заузео 15. место у МК-1 на 1.000 метара у 2006. годишту, где су Никола Перишић и Александар Стојачић били шести у МК-2 на 500 метара.
Нашим миникајакашима је припало пето место у генералном пласману са освојених 114,5 бодова.
Бечејци су у конкуренцији пионира имали само једног представника и то одличног Немању Грчића који је освојио златну медаљу у К-1 на 1.000 метара. Његова победа је донела нашем клубу 12 поена у генералном пласману, где су заузели осмо место.
Наредно коло је на програму данас у Бачкој Паланци, док ће последње коло бити одржано у Бечеју у суботу 28. јула када је у плану да се одржи и регата „Трофеј Бечеја 2018“.

Синиша Ерак