Folk fest augusztus 13-a és 16-a között

Hagyományápolás és a fergeteges produkciók a központban

Augusztus 13-a és 16-a között egy év kihagyás után újra hagyományőrző, fergeteges hangulatba borul Óbecse központja. A Bečej Folk Fest népművészeti fesztivált tavaly a koronavírus járvány miatt nem tudta megszervezni a Đido Kulturális-Művelődési Egyesület, de idén újra sor kerül az igencsak attraktív rendezvényre.

– Sajnos a még mindig aktuális járványhelyzet miatt nem tudjuk olyan mértékben, olyan szinten megszervezni a fesztivált, mint azt szerettük volna, vagy ahhoz mérten amekkora érdeklődés mutatkozik rá. Igyekszünk változatos, gazdag programot összeállítani a közönségnek – mondta a szervezők nevében Snežana Sekulić, az óbecsei Đido Kulturális-Művelődési Egyesület elnöke.

Ez lesz a hatodik fesztivál, amelyre érkeznek majd fellépők Bulgáriából, Kongóból, Ukrajnából, Egyiptomból és Macedóniából, de Szerbia különböző településeiről is, továbbá magyar és szlovák tánccsoportok is bemutatkoznak majd.

Az óbecsei Đido Kulturális-Művelődési Egyesület tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, amit a járványhelyzet miatt nem tudtak megünnepelni, éppen emiatt még inkább igyekeznek az idei fesztivált ünnepibbé, színesebbé, gazdagabbá tenni.

Ahogy eddig minden alkalommal a Folk Fest-en, idén is felvonulással kezdődik majd a programok, amikor a résztvevők népviseleteikben végigvonulnak Óbecse központjában. A téren előadnak egy rövid táncot és éneket, bemutatják országuk népviseletét. A koncertek 20 órakor kezdődnek, a felvonulás után.

A fesztivál keretén belül más, kísérő programok is várhatóak, például etno kirakodóvásár vagy népviseleteket felvonultató tárlat.