Óbecse

Sikeres falunap Bácsföldváron

Hagyományápolás és a fergeteges produkciók a központban

Nagyszámú helyi lakos és vidékről érkező érdeklődő látogatott el július utolsó hétvégéjén a bácsföldvári stadionra, ahol a falu napja alkalmából színes programmal készültek a szervezők. A Helyi közösség igyekezett mindenki ízlésének megfelelő, minden korosztályt felölelő, változatos programot összeállítani.

A legfiatalabbak kreatív műhelymunkákon vettek részt a Đina jótékonysági egyesület és a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény szervezésében. A mozogni vágyókkal Ivana Slavnić testnevelés tanár foglalkozott, a társasjáték kedvelőket pedig Bojan Pejović szórakoztatta.
A rendezvény keretén belül főzőversenyt is tartottak, melyen összesen 28 csapat vett részt. A legfinomabb pörköltet a zsűri szerint Marija Kiš főzte. A program szkanderversenyt is magába foglalt, amiben legjobbnak a valjevói Ivan Veselić bizonyult.

A falunap kulturális és művészeti programmal zárult. A stadionon felléptek a bácsföldvári Đeram egyesület néptáncosai és népzenészei, az óbecsei Đido folklóregyesület tagjai, a nagybecskereki Đerđef és a szőregi Branko Radičević egyesület hagyományőrzői. Az est fénypontja az OK band koncertje volt.

E hónap végén még egy rendezvény várható Bácsföldváron, a hagyományos Palacsinta Fesztivál. Augusztus 28-án ismét gazdag program és sok finom falat várja az érdeklődőket.