Új beruházások Óbecsén

Aqua-park és óriás-szálloda, sportkomplexum…

A Községi Képviselő-testület elfogadta a határozatokat, melyek az Óbecse község tulajdonában lévő, körülbelül 10 hektárnyi, a Tisza-parton elhelyezkedő telkek eladására vonatkoztak.

A telkeket a budapesti Arthur Bergmann vállalat leányvállalata, az óbecsei Duna improvement Kft vásárolta meg, aki aqua-parkot és egy négycsillagos óriás-szállodát tervez kiépíteni azon a helyen. Gál Miklós elmondása szerint, aki az Arthur Bergmann cég szerbiai vezérigazgatója, a projektum megvalósításához megközelítőleg 65 millió euró befektetés szükséges. A komplexum építkezési munkálatai két év múlva kellene, hogy kezdetét vegyék.

A községelnök nyilatkozata szerint az eladott telek értéke 98,1 millió dinár, amit egy sportkomplexum létrehozására fognak irányítani a Városi Stadion közelében. Az Arthur Bergmann cég más beruházást is megvalósít Óbecsén. A Zmaj Jovina utcában folyamatban van egy négycsillagos szálloda építése, aminek a befejezése a tervek szerint jövőre várható. Ennek a beruházásnak az értéke körülbelül 2,5 millió euró.

foto: TV Bečej