Спорт

Фудбал: Бечејци везују победе

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 савладао је на свом стадиону Тису из Адорјана са 5:4, а потом и у Бачкој Паланци екипу Бачке са 0:2 и тако се након шестог и седмог кола Српске лиге Војводина издигао на седмо место на табели са 12 бодова.

Одлични услови и отворена игра оба тима погодовала је великом броју голова који су виђени у оквиру шестог кола на Градском стадиону крај Тисе, а грешке помоћних судија и гол у последњем минуту само су неке од ствари које су дизале атмосферу, како на терену, тако и на трибинама.

Први гол на мечу, након сјајне комбинације постиже Кобиљски у 11. минуту. У тринаестом минуту домаћи гађају пречку, а онда у 21. гости након што је лопта напустила терен, гости настављају игру, судија не сигнализира и постижу изједначујућих 1:1, стрелац Костић. Десет минута чекало се да Бечеј поново поведе, овог пута из прекида. Након корнера, највиши у скоку био је Миловановић који тресе мрежу гостију за 2:1.

Играо се 37. минут када поново помоћни судија Рунић не прати игру и не стоји у линији са последњим редом, свира офсајд, а потом из брзо изведеног прекида гости нулирају предност Бечеја на 2:2. Срећом у 40. минуту ефектним голом, Миливој Крмар из слободног ударца шута директно у гол и одводи екипе на одмор са 3:2.

Само минут и 12 секунди од почетка другог дела је требало домаћима да повисе на 4:2. Овог пута на асистенцију Кобиљског у листу стрелаца уписао се Живков. Пет минута касније гости преко Золнајића смањују на 4:3, да би у 80. минуту поново изједначили на 4:4.

Тачку на меч ставља Живков, када у 91. минуту претрчава цео терен и погађа за коначних 5:4.

Када је реч о мечу седмог кола, екипа Бечеја путовала је у Бачку Паланку, на меч са неугодном екипом Бачке, али је након деведесет минута игре дебљи крај извукао домаћи тим, а Бечејци су поново са два гола Живкова дошли кући са максималним учинком.

У наредном осмом колу екипа Бечеја дочекује на Градском стадиону крај Тисе екипу Радничког из Зрењанина која је у великим кадровским проблемима, јер је након седмог кола остала без тренера. Меч је заказан за суботу са почетком од 15:30.

В.Љубојев