Спорт

Фудбал: Четири бода у два кола

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта солидно је ушао у други део сезоне Војвођанске лиге Север и након победе и три бода на гостујућем терену, претходног викенда на свом стадиону одиграо је меч са комшијском Туријом који је завршен најнепопуларнијим резултатом.

Прво пролећно коло и три бода освојена су у Новом Жеднику против тамошњег Препорода, када је Воша славила са 0:2.

Први гол у надокнади првог полувремена постигао је Стефан Јанковић, који је са половине терена лопту добио од Ердељана, вукао до гола и на крају успешно реализовао ову прилику за 0:1.

Само пет минута прошло је од почетка другог дела утакмице, када се исти играч још једном уписује у листу стрелаца. Након убачаја Јанковић остаје сам на другој стативи и главом поставља коначних 0:2.

У последње одиграној утакмици, екипа Војводине била је у уложи домаћина а на стадиону „Ђорђе Тапавица Џоја“ угошћена је Младост из Турије. За деведесет минута виђено је свега неколико прилика на једној и другој страни, шест жутих и један црвени картон који је у 79. минуту добио играч Младости – Видовић.

И поред играча више Војводина до краја утакмице није успела да тресе мрежу гостију, те су и поред већих шанси и доминације домаћина, бодови подељени.

Екипа Војводине након ове утакмице налази се на седмој позицији са 26 бодова, а у наредном 18. колу путује у Стапар, где ће их угостити тамошњи Хајдук који има бод мање.

Вукашин Љубојев