Спорт

Ватерполо: Бечеј као база ватерполо тренера и младих талената

Први овогодишњи Регионални семинар ватерполо тренера у организацији Удружења ватерполо тренера Србије и Ватерполо савеза Војводине, а уз подршку Општине Бечеј, одржан је протеклог викенда на затвореном базену спортског центра Ђорђе Предин Баџа у Бечеју.

Камп је био подељен у два дела. Први је био теоријски део семинара на којем су учестовали тренери са нивоа целе покрајине, након чега је уследио и практичан део на затвореном базену у спортском центру.

Предавачи на семинару били су истакнути и прослављени голман Александар Шоштар, који је представио тему „Тактичко-технички аспекти рада са голманима до 14 година”, потом психолог Владимир Китановић који је имао излагање на тему „Психолошки аспекти у тренерском раду“, док је селектор репрезентације Србије до 16 година Немања Личанин предавао о „Тактичко-техничким аспектима рада са играчима до 14 година.”

Друго дешавање у оквиру кампа у Бечеју било је базирано на младим ватерполистима који су у склопу догађаја имали дводневне тренинге са увежбавањем техничко-тактичких сегмената у игри, као и међусобно одигравање мечева.

Кампу је присуствовао и председник општине Бечеј др Вук Радојевић, који није крио задовољство што је Бечеј током викенда био база великом броју тренера, прослављених предавача и младим талентима.

Такође оно што је истакао јесте да ће Општина Бечеј бити уз ватерполо клуб Бечеј, како би се наставила традиција и како би се остваривали све бољи резултати.

За крај Крстоношић истиче да се овај пројекат мора наставити и да је потребно да се и више од једном месечно кампови и окупљање младих талената мора одржавати, како би се ватерполо у Србији по-дигао на још виши ниво.

Вукашин Љубојев