Спорт

Фудбал: Наставља се Вошина борба за опстанак

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта у оквиру 22. кола показали су да вољом, жељом и што је најбитније слогом може много тога да се постигне и оствари, ношени на крилима дванаестог играча верних навијача, момци из Градишта уписали су велика и вредна три бода. Они су 15. априла савладали на стадиону “Ђорже Тапавица Џоја” у том насељеном месту, екипу “Младост АПА” из Апатина са 3:0.

Имали су фудбалери „Војводине“ током целог меча и бољу игру и већу иницијативу и посед лопте као и велики број шанси, али се до реализације истих чекало целих 70 минута, када се први у листу стрелаца уписао Проданов, потом је у 38. минуту из најстроже казне, због пректшаја у казненом, био сигуран Ердељан, док је капитен Пеленгић пет минута касније ставио тачку на меч са коначних 3:0.

Ипак након треће везане победе, играче Војводине дочекао је и пораз. У оквиру 23. кола Војвођанске лиге “Север”, момци из Бачког Градишта остали су поразени у Бачком Петровцу од тамошње “Младости” са 3:2. Оба гола за екипу “Војводине” постигао је Илија Ердељан, први у 31. минуту и други у деведесетом минуту.

Након овог меча “Војводина” се са 24 бода налази на четрнаестом месту на табели, а оно наредно што очекује момке из Бачког Градишта јесте меч са “Бачком 1901” из Суботице, која се налази на петој позицији на таабели са 36 бодова. Утакмица се игра у Бачком Градишту у недељу са почетком од 16:30.

Вукашин Љубојев