Óbecse

Tíz éves lett a Than Emlékház

Az idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját az óbecsei Than Emlékház. A jubileum alkalmából ünnepi műsort tartottak április 12-én a Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezésében.

Bonifárt László, a Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy az emlékház kiemelten fontos feladata a tudomány és a művészet népszerűsítése.

Nehéz, de boldog tíz év áll mögöttünk. Nagyon sok programot valósítottunk meg, nagyszámú új tevékenységbe kezdtünk bele, ilyen például a könyvkiadás: három könyvünk jelent meg eddig, és most a negyediket tervezzük. A múlt évben indítottuk el az Óbecse és vidé-ke című újságot, de ide tartoznak a nagyobb fesztiváljaink is, mint a GasztroFeszt, a Palacsintafesztivál, valamint a Méz és bor elnevezésű rendezvény. és ilyenek azok az interaktív programok is, amelyeket iskolán kívül szervezünk a gyerekeknek – mondta.

Az emlékházat Szakállas Zsolt tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkár, Rigó Pál Zsófia, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, valamint Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke is méltatta.

Az alkalmi műsorban szórakoztató kémiai kísérleteket mutattak be a Than fivérek emléke előtt tisztelegve, majd a jubileum alkalmá-ból megnyitották Skrabány Viktor festőművész kiállítását az intéz-mény új szárnyában. A tárlat május 31-éig tekinthető meg.