Спорт

Фудбал: Нема одмора у „Воши“, пристижу појачања

Да нема одмора и да се ради пуном паром током зимске паузе у фудбалском клубу „Војводина“ из Бачког Градишта говори чињеница да су већ сада анагажована нека нова али и стара лица.

Када је реч о новим-старим члановима „Војводине“, у клуб се вратио Немања Јовић, нападач и некадашњи играч у ФК „Младост“  из Турије. Он је у јесењем делу сезоне 22/23 за екипу „Младости“ постигао 6 голова и одиграо 11 утакмица.

Јовић је наступао и за ОФК „Бечеј 1918“ у сезони 19/20, као и за КМФ „Бечеј“.

„Претходних пет година сам провео сам играјући за фудбалски клуб из Турије и једну годину сам провео у Омладинском фудбалском клубу Бечеј. Као рођени Градиштанац, стасао сам у “Воши”, где сам једно време био капитен. Војводина је претходне три године била успешан војвођански лигаш. Међутим, у овој сезони је мало заказала. Изабран је нови председник и ново руководство, на чији позив сам се одмах одазвао, како бих им помогао у остварењу главног циља, а то је опстанак у лиги”, казао је повратник Немања Јовић.

Поред Јовића који је добро познат овдашњој публици клубу се прикључио и нови тренер. На седници Управног одбора 18. децембра једногласно је донета одлука да се Ненад Рајић именује за новог тренера ФК „Војводина“ .

Ненад Рајић је некадашњи тренер ФК „Индекс“ из Новог Сада, „Војводине“ из Перлеза и „Младости“ из Бачког Јарка, рођен је 28. децембра 1982. године и у својој фудбалској каријери наступао је за „Банат“ из Банатског Двора, „Срем“ из Сремске Митровице, „Спартак“ из Суботице, „Младост“ из Бачког Јарка и „Моравац“ из Мрштана. Такође, наступао је за украјинску „Зорју“, мађарски „Диошђер“ и „Аик“ са Кипра.

Рајићу ће у раду помагати Слободан Бацковић (тренер голмана) као и Бојан Билбија (некадашњи капитен Војводине).

„Изабран је нови тренер Ненад Рајић, који има искуство у ВФЛ југ и исток, за кога сматрамо да ће моћи Војводину да врати на прави пут. У договору је да се доведе још играча који ће бити у конкуренцији за састав. Знамо да ће бити тешко, али ћемо се борити свим силама да Војводина буде на фудбалској мапи тамо где јој је и место“, закључују из ФК „Војводина“.

Вукашин Љубојев