Спорт

Мали фудбал: Више од 30 тимова у борби за пола милиона динара

Општина Бечеј у динарасарадњи са Савезом спортова општине Бечеј и Канцеларијом за младе организује „Новогодишњи турнир у малом фудбалу“, који се одржава у спортском центру ,,Ђорђе Предин Баџа”. Турнир је почео 20. децембра, а игра се све до 15. јануара наредне године.

За победнике турнира обезбеђен је наградни фонд од 500.000 динара.

„Организацијом турнира у малом фудбалу Општина Бечеј жели да настави традицију одржавања овог новодогишњег спортског догађаја јер наши грађани заслужују овакав један спортски спектакл. Такође, веома је важно да локална самоуправа која полаже велике наде у спорт, саме спортисте и развој спортског туризма, има традицију одржавања и брендирања саме општине спортским догађајима који привлаче велики број младих, али и свих оних којима је спорт у срцу. Управо из тих разлога смо одлучили да и ове године са пола милиона динара подржимо организацију овог турнира“, казао је Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам.

За учешће на турниру пријавиле су се 33 екипе у сениорској категорији из Зрењанина, Мокрина, Чуруга, Кикинде, Бачког Јарка и многих других околних места. Тимови су разврстани у осам група са по четири екипе, док је изузетак А група коју чини пет тимова.

Код ветерана на паркету спортског центра такмичи се десет екипа из Кумана, Суботице, Зрењанина, Бачког Петровог Села и Бечеја, разврстаних у две групе са по пет тимова.

Када је о најмлађим фудбалерима реч, пријављено је двадесетак екипа које ће се надметати у три селекције.

„Бечеј је добар посао одрадио прошле године и награда за добар рад је пријава оволико екипа. Рекордан број учесника, добром организацијом и најбољом наградом смо привукли толико људи. Даћемо све од себе да Бечеј буде најбољи домаћин и ове године“ рекао је Барта Ото, један од организатора турнира.

Утакмице се играју сваког дана са почетком од 17 часова.