Спорт

Одбојка: Вредна опрема уручена одбојкашицама Бечеја

Одбојкашком клубу Бечеј свечано је уручена нова спортска опрема у вредности већој од 150 хиљада динара. Реч је о акцији подршке локалне самоуправе спортским клубовима и организацијама, а бечејске одбојкашице су овог пута добиле мајице и лопте.

„Пуно нам значи опрема коју су деца добила за тренинге, јер је у интересу клуба да подигнемо све на што већи ниво. Са локалном самоуправом и чланом Општинског већа за спорт омладину и туризам Данетом Мандићем и Канцеларијом за младе имамо и више него одличну сарадњу и изузетна нам је част што смо добили ову опрему“, казао је тренер и председник ОК Бечеј, Маринко Момчичевић.

„Одбојкашки клуб Бечеј смо њих посетили и пре две године када смо првом тиму уручили вредну опрему, која олакшава њихове бриге око буџета током године. Сада смо посетили и млађе категорије, које представљају младе наде у одбојци у нашој локалној заједници. Овај клуб пролази кроз један изазован период, односно кроз реструктурирање, и у том контексту желим да се захвалим и изразим поштовање свим претходним спортским структурама, управама, играчима и тренерима који су прошли кроз овај клуб“, рекао је Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам.

Одбојкашки клуб Бечеј тренутно броји шездесетак девојчица узраста од пет до четрнаест година.

„Девојчице 2010. годиште и млађе се од прошле године такмиче у предпионирском првенству Војводине и већ бележе одличне резултате. Тренутни циљ нам је да оформимо пионирски тим и екипу за Другу војвођанску лигу, што очекујем да ћемо успети следеће године“, закључио је Момчичевић.

Посетом одбојкашицама, приводи се крају овогодишњи циклус обиласка и помоћи спортских клубова и удружења са територије општине Бечеј. У току ове године подржано је двадесет спортских субјеката и додељена опрема у вредности од преко два милиона динара.Вукашин Љубојев