Фудбал: Одлучујућа утакмица у недељу

Играчи Војводине победом од 4:0 над екипом Сенте, опростили су се од својих верних навијача на стадиону „Ђорђе Тапавица Џоја“ у Бачком Градишту.

У веома важном мечу за оба тима бољу игру у другом делу меча показала је домаћа екипа. Имали су и више продора и шанси играчи Војводине током целог меча, али су мање били ефективни у првом делу утакмице. Много пропуштених прилика, лоших пасова и контроле лопте утицало је на то да публика види само један гол и то минут пре краја првог дела када се у листу стрелаца уписао Ковачевић.

Гол у првом полувремену донео је мир у игри у другом делу, што је резултирало да момци из Бачког Градишта још три пута тресу мрежу Сенћана. Осам минута након почетка другог полувремена гол постиже Бошњак, у 62. минуту уписује се Јовић, а за коначних 4:0 у 80. минуту заслужан је Ердељан.

Оно наредно што следи јесте последње 30. коло у којем ће бити одлучено које три екипе испадају из Војвођанске лиге Север. Последње пласирана су Крила Крајине са 21. бодом и за њих је си-гурно испадање у нижи ранг, потом је на 15. позицији Сента са 32. бода, следи Војводина са 33, док је са 34 бода Раднички из Раткова.

Утакмице комплетне лиге играју се у недељу 11. јуна а мечеви који су битне за екипу Војводине су следећи: Сента се састаје са шестопласираном Бајшом, Раднички 1918 из Раткова гостује петопласираној Слоги у Чонопљи, док ће Војводина своје бодове покушати да избори у Змајеву против тамошњег Обилића који је на осмој позицији на табели.

Вукашин Љубојев