Спорт

Фудбал: Офанзивом до опстанка у лиги

Фудбалски клуб „Војводина“ из Бачког Градишта, одржао је 21. јануара прозивку играча, пред пролећни део сезоне. На травнату површину стадиона „Ђорђе Тапавица Џоја“, у овом насељеном месту, истрчало је двадесет фудбалера, који су већ од првог минута отпочели са озбиљним техничко-тактичким и кондиционим припремама пред предстојећи-други део првенства.

Пре самог изласка на терен, поздравне речи, амбиције и очекивања фудбалерима и присутним пријатељима клуба, изложили су председник „Војводине“ Стојан Стојановић, шеф стручног штаба Нанад Рајић, Бојан Билбија, помоћни тренер, Слободан Бацковић, тренер голмана и Немања Јовић, капитен “Војводине”.

Подсетимо екипа “Војводине” у првом делу првенства уписала је само девет бодова, односно три победе и 12 пораза, те је тако на „зимовање“ отишла испод црте, на петнаестој позицији Војвођанске лиге „Север“.

“Заиста тешка позиција на табели, али је то за мене изазов. Инсистираћу на што марљивијем раду како би се што боље припремили. Тренинзи ће се одвијати углавном у Бачком Градишту, док ћемо контролне утакмице играти у Бечеју, такође имамо на располагању затворени базен и теретану, тако да је управа клуба заиста урадила један феноменалан посао како би могао на што лакши начин да радим свој део посла”, казао је Ненад Рајић, шеф стручног штаба ФК “Војводина”.

“Првенствено ми је драго што смо окупили одличан тим и управу, али и све љубитеље фудбала из Бачког Градишта који су ми дали велику подршку. Имамо један једини циљ који хоћемо и морамо да урадимо а то је опстанак у Војвођанској лиги,” кратак и јасан био је председник Војводине, Стојан Стојановић.

Поред већ поменутих двадесет играча који присуствовали првом тренингу, пет фудбалера оправдано је било одсутно.

Када је реч о новајлијама, клуб ће водити већ поменути шеф стручног штаба Ненад Рајић, он је некадашњи тренер ФК „Индекс“ из Новог Сада, „Војводине“ из Перлеза и „Младости“ из Бачког Јарка, у својој фудбалској каријери наступао је за „Банат“ из Банатског Двора, „Срем“ из Сремске Митровице, „Спартак“ из Суботице, „Младост“ из Бачког Јарка и „Моравац“ из Мрштана. Такође, наступао је за украјинску „Зорју“, мађарски „Диошђер“ и „Аик“ са Кипра.

Још једно од нових-старих лица, које ће бити десна рука шефу стручног штаба је Бојан Билбија некадашњи, дугогодишњи играч и капитен Војводине.

Што се тиче играча у клуб су пристигли Бошњак из „Дунава“ Стари Бановци, Ковачевић из руменачког „Јединства“, Ћирић из новомилоше-вачке „Војводине“, из новосадске „Младости ГАТ“ Слијепчевић, Дражић из Торњоша, из надаљског „Напретка“ Вукадинов и Стефанов, из ОФК „Бечеја 1918“ Агоч, Ђукић и Лукић, из туринске „Младости“ Бубања, Ефендић и Јовић и Ердељан из „Козаре“ из Банатског Великог Села.

“Вратили смо у клуб све наше момке који су играли у другим тимовима. Довели смо велики број појачања за која мислимо да су квалитетна и све услове смо им обезбедили“, казао је Стјановић.

“Доста добрих и квалитених играча имам на располагању, и самим тим не сумњам да нећемо изборити опстанак. Могу слободно да обећам, да ће ко год буде дошао на стадион да прати Војводину, гледати и више него добар фудбал, препознатљиву игру, где ће се тачно значи ко и шта ради, биће то искључиво офанзивна игра, јер нама треба што више бодова да би остварили свој циљ, а то је опстанак у лиги”, закључио је тренер Рајић.

Играчи Војводине имаће шест контролних провера пред почетак другог дела првенства. У првих пет мечева биће у улози домаћина и то у Бечеју на помоћном-вештачком терену. Прву утакмицу одиграли су са екипом „Младост“ из Турије 28. јануара, а резултат је био 1:1 (1:1). Након ове утакмице очекује их меч са млађом селекцијом београдског „Графичара“ 4. фебруара, са „Јединством“ из Госпођинаца 5.2. „Слогом“ из Темерин 11. фебруара, „Младошћу“ из Бачког Јарка 19. фебруара, док је генералка са екипом „ТСК Темерин“ заказана за 26.2. на стадиону у Бачком Градишту.

Вукашин Љубојев