Спорт

Футсал: Бечејци спремно дочекују пролећни део сезоне

Након “Новогодишњег турнира у малом фудбалу” који је завршен средином јануара, на паркету спортског центра отпочеле су припреме Клуба малог фудбала Бечеј 2003 пред други део сезоне.

Прозивци су присуствовали некадашњи играчи, шест стандардних играча, један новајлија и тренери клуба.

Футсалери Бечеја први део сезоне завршили су и више него добро. Током целог јесењег дела првенства момци са Тисе имали су великих проблема са бројем играча, повредама, болестима, али и картонима који су онемогућавали потпуни ростер на битним мечевима. Ипак, грчевитом борбом, након 11. кола Бечејци су уписали седам победа, четири пораза односно 21 бод и тако презимели на трећем месту Прве футсал лиге Србије.

“Када се на крају првог дела сезоне подвуче црта могу и морам бити задовољан. Искрено тада док је трајао јесењи део такмичења нисам био оптимиста, али сада кад погледамо позицију на табели и оно што смо постигли и више је него добро све испало, јер смо у току целе полусезоне имали како малих тако и веиких пехова”, казао је шеф стручног штаба Бечејаца, Игор Шошо.

Како би се избегла „кратка клупа“ у другом делу првенства, управа клуба анагажовала је за сада једног новајлију док је још један играч у плану, али је његово име за сада и даље непознанинца јер су преговори у току, истиче Шошо.

Како је протекао јесењи део, тако је било и на прозивци. Чак четири играча била су одсутна, јер су тројица повређена, док је један са температуром, казао је тренер плаво-белих.

“Трудимо се у овој паузи да се што боље појачамо. Тренутно нам је у тим пристигао играч Новог Пазара Спасић. Пратили смо га већ дуже време јер је интересантан за нас и уклапа се у нашу игру. Такође пратимо још једног футсалера, али не бих сада о томе да причам, пошто још нисмо завршили са договорима, па да не испадне узалудна прича. Све у свему мисим да би требали бити јачи него у првом делу”, казао је тренер Шошо.

Уз техничко-тактичке припреме и уигравање, екипа Бечеја употпуниће тренинге са две контролне утакмице, а прва је заказана већ за викенд, када ће у Суботици одмерити снаге са тамошњим Спартаком.

У утакмици 12. кола, којом ће се отворити други део сезоне, екипа Бечеја биће у улози домаћина, а на паркету спортског центра угостиће екипу Новог Сада, која је осма на табели са 15 бодова.

Меч је заказан за петак 3. фебруар, а подршка са трибина у даљем току такмичења биће и више него добродошла закључују у клубу.

Вукашин Љубојев