Фудбал: ОФК Бечеј 1918 почео са припремним мечевима

Играчи, тренери и управа Омладинског фудбалског клуба Бечеј 1918, у понедељак 4. јула одржали су прозивку на Градском стадиону крај Тисе. Скупу је присуствовало 22 играча, потпредседник ОФК Бечеја Недељко Васић, тренер Лазар Дабижљевић и спортски директор и тренер голмана Милош Андрић.

Након кратког разговора и уводне рачи тренера и потпредседника клуба, момцима који ће носити дрес Бечеја предочени су циљеви и приоритети у сезони која је пред њима.

“Припреме трају шест недеља, а у прве три до четири недеље ћемо радити на физичко-кондиционом плану. Након тога нас очекује осам до девет утакмица. Прва утакмица одиграна на Детелинари са РФК Нови Сад где смо након одличне игре завршили меч без победника (1:1), друга са ФК Младост из Турије на нашем стадиону завршила се са 0:2, док смо у трећој такође на Градском стадиону крај тисе били бољи од Славије из Новог Сада са 3:1. Оно наредо што нас очекује јесте меч са Јединством из Руменке који се игра у среду 20, јула. потом 23. јула играмо са ФК Младост из Бачког Јарка, дан касније са фудбалерима Младости из Бачког Петровца, а 27. нас очекује утакмица са Војводином из Бачког Градишта. Тридесетог јула одмерићемо снаге са Слогом из Темерина, док је генералка заказана за 7. августа против Текстилца из Оџака”, рекао је тренер Лазар Дабижљевић.

Како истичу у клубу, сви играчи ће у припремном делу и контрол- ним утакмицама добити шансу да се покажу и докажу, а најбољих 11 ће заиграти првенствене утакмице.

“Амбиције за ову годину су идентичне прошлогодишњим – да будемо у прве три екипе у јесењем делу, а за пролеће ћемо видети. Сматрамо да имамо кадар спреман за то, обновили смо екипу. Прелазни рок је још “жива” ствар и није све завршено. Имамо четири или пет сигурних принова. То су голман Дринчић из Куле, Дејан Живков из Србобрана, најмлађи Кудрић, Итан из Новог Сада, као и Варга из Куцуре, који је био играч Тополе, а последњу полусезону је играо у Сенти. То су сигурне новајлије. На проби имамо сигурно још десетак играча, па ћемо изабрати шта нам ваља, а захвалићемо се онима који нам не буду одговарали. За сада су сигурно отишли Жеравица, Крајиновић, Милин и Шормаз. Екипу ћемо формирати на основу долазака, ако дође бољи онда ћемо оне лошије отпуштати”, казао је потпредседник ОФК Бечеј 1918, Недељко Васић.

Када су у питању одласци, већ до данас је неколико играча узело своје папире, док ће са повећањем конкуренције на неким позицијама на терену сигурно бити још одлазака.

Вукашин Љубојев