Мали фудбал: Први меморијални турнир ,,Золтан Нађ – Чампика“

Општина Бечеј у сарадњи са Месном заједницом ,,8. октобар“ из Бачког Петровог Села, ФК ,,Јединство“, Канцеларијом за младе општине Бечеј и Савезом спортова општине Бечеј организује меморијални турнир у малом фудбалу који носи назив ,,Золтан Нађ- Чампика“ по истакнутом фудбалеру, бившем члану, касније и тренеру ФК ,,Јединство“ из Бачког Петровог Села.

Меморијални турнир биће одржан од 1. до 15. августа на терену за мали фудбал крај пијаце и постаће традиционални догађај у том насељеном месту, најављују организатори.

“Желимо да утемељимо један спортски догађај за који сам уверен да ће бити традиционалан и да ће се сваке године одржавати у Бачком Петровом Селу са све већим бројем играча и све већим степеном квалитета овог догађаја. Као Општина Бечеј јесмо подржали организају догађаја са финансијском потпором од 300.000 динара, а биће укључен и велики број награда, али желим да нагласим да велику захвалност дугујемо мештанима Бачког Петровог Села, најпре Горану Лазићу и његовим пријатељима што су иницирали да се организује овај догађај. Уверен сам он може да окупи велики број младих људи и оних којима су у срцу здрави стилови живота. Ми ћемо се потрудити да током лета и у наредним годинама спортским и културним догађајима обогаћујемо живот становника Бачког Петровог Села”, казао је Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам.

“Овај турнир има посебну драж зато што је посвећен Золтану Нађу Чампики, човеку који је легенда Бачког Петровог Села, који је цео свој живот посветио фудбалу и лопти. Сматрам да је идеална прилика да му се на неки начин одужимо и да ово наставимо и следеће године и да традиционално одржавамо турнир под његовим именом”, рекао је Горан Лазић, организатор турнира.

Заинтересоване екипе за учешће на турниру могу се пријавити најкасније до 30. јула на број телефона 066/53-979-85. Наградни фонд турнира је 300.000 динара, док је котизација по тиму 7.000 динара.

“Осим новчаних награда за прво друго и треће место, предвиђене су и робне награде за најбољег играча, најбољег стрелца и најбољег голмана. Жребање ће бити 31. јула, а дан касније 1. августа највероватније око 19 часова отварамо турнир и око 20 сати почињу утакмице. Оне ће се играти у вечерњим терминима, на терену крај пијаце који је лане Општина Бечеј обновила, тако да имамо перфектне услове”, закључује Лазић.

Систем играња је 5+1, а по екипи се може пријавити максимално 12 играча. Утакмице ће се играти са стандардном фудбалском лоптом, а мечеви групне фазе играју се два пута по 15 минута, док ће се завршне утакмице играти два пута по 20 минута.

Вукашин Љубојев