Одбојка: Дане Баста посетио одбојкашки камп

Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста посетио је одбојкашки камп у Бечеју, који је од 2. до 9. јула у спортском центру „Ђорђе Предин Баџа“ организовао Одбојкашки савез Војводине уз подршку секретаријата и Општине Бечеј.

Баста је том приликом изјавио да је овај камп, у организацији Одбојкашког савеза Војводине, изузетно важан јер окупља по 25 девојчица и дечака који су најквалитетнији у овом спорту.

„Ови млади спортисти имају прилику да током седмодневног боравка у кампу раде свој тренажни процес са врхунским тренерима“, казао је Баста изразивши уверење да ће ови дечаци и девојчице у наредном периоду заменити наше репрезентативце на одбојкашком терену.

Секретар је навео да је с општинским руководством разговарао о могућностима даљег улагања у спортску инфраструктуру на територији Бечеја, а као један од важних пројеката истакнута је климатизација у хали спортске установе „Ђорђе Предин Баџа“.

“Данас смо управо причали да овој хали недостаје климатизација, тако да ћемо видети да у наредном периоду порадимо на томе. У доста ствари смо улагали у општини Бечеј. У последње четири године Покрајински секретаријат за спорт и омладину уложио је више од 28 милиона динара. Наставићемо и даље да препознајемо пројекте са територије општине Бечеј и да помажемо”, рекао је покрајински секретар Дане Баста.

“Желим да вас подсетим да смо за неколико година уложили заиста велика средства уз помоћ виших инстанци власти – у кров спортског центра, дигитализацију семафора, расвету, ревитализацију олимпијског базена. Све што улажемо доприноси нашој деци и нашој омладини, као и унапређењу услова за долазак све више екипа за припреме”, изјавио је члан Општинског већа за спорт и омладину, Дане Мандић.

Камп је похађало 50 перспективних пионира и пионирки са територије Војводине. Са њима на усавршавању технике, тактике и методике одбојкашке игре радило је четворо искусних тренера.

“Деца су наше највеће благо. Срећан сам и поносан што смо овај камп покренули и што се добро реализује. У будућности очекујемо фине младе спортисте који ће бити високог и врхунског квалитета”, казао је Неџад Османкач, руководилац и тренер на кампу.

“Ми имамо слику да је то генерација коју треба пратити. Мислим да пред крај кампа можемо да дођемо до закључка да су све девојчице напредовале”, истакао је Велибор Ивановић, руководилац женског дела одбојкашког кампа.

“С обзиром да је реч о деци 2007. и 2008. годишта њима је у тим годинама најважнија социјализација, да се не боје да изађу на терен и покажу досадашње знање из својих клубова”, рекао је Маринко Момчичевић, тренер на кампу.

Камп овог типа одржан је након паузе од једне и по деценије.

“Захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину поново смо успели да наставимо тамо где смо стали пре 15 година. Надам се да ћемо идућих година овај камп подићи на много виши ниво”, нагласио је Петар Богуновић, председник Одбојкашког савеза Војводине.

Подсетимо да је кампу крајем марта претходило тестирање младих одбојкаша и одбојкашица, када је од укупно 140 учесника одабрано 50 најбољих.

  Вукашин Љубојев