Спорт

Фудбал: Око 600 учесника Зимског турнира

Од 15. до 19. фебруара наша општина била је домаћин великом броју младих фудбалера и њихових родитеља који су учествовали на великом Зимском турниру у фудбалу, а који је петнаесту годину за редом организовао ОФК Бечеј 1918.

Кроз четири дана халом спортског центра продефиловало је око 600 фудбалера из укупно 44 екипе из целе Војводине.

Спортисти су били распоређени у четири старосне категорије од 2011. до 2014. годишта, а наш град био је заступљен у свим категоријама.

„Турнир организујемо углавном у зимском периоду када се уклопе слободни дани са викендом и када тренери и млади фудбалери заједно са родитељима могу да се окупе и допутују у наш град. Када је реч о циљу турнира, то је свакако такмичење и промоција ферплеја, нашег клуба, града Бечеја али и дружење, упознавање, размена искустава како младих спортиста, тако и њихових ментора. Такође, морам да додам да клубови када једном дођу на наш турнир увек се радо враћају, јер увиђају сав потенцијал за спортски туризам који наш град има, попут хале у спортском центру и фудбалских терена“, казао је Будимир Башић, тренер и координатор млађих селекција ОФК Бечеј 1918.

Поред оброка који су имали млади спортисти, на располагању им је био и затворени базен, како би угођај био бољи и како би што лепшу слику понели из нашег града, напомињу организатори турнира.

„Ми смо јединствени у Србији јер након завршетка фудбалског такмичења, деца могу бесплатно да се купају на затвореним базенима спортског центра, што им чини комплетан доживљај и њима и тренерима и родитељима“, закључио је Башић.

С обзиром на велики одзив клубова и позитивне критике, организатори истичу да ће се и у наредним годинама наставити са традицијом Зимског турнира, као и то да ће уколико се стекну услови покушати да га омасове и да као некад поново буде међународног карактера.

Вукашин Љубојев