Спорт

Ватерполо: Млади ватерполисти понос Бечеја

Ватерполисти Бечеја 2005. годиште и млађи, освајачи су трећег места на финалном турниру Куп Србије који је средином фебруара (20-21. фебруара) одиграван у Бечеју.

Освајач турнира је екипа Бањице. Она је у финалу била боља од Радничког из Крагујевца са 14:12, док су наши момци до бронзаног одличја дошли победом над Црвеном Звездом од 15:6. Пето место припало је екипи НБГ Вукови, која је савладала Војводину 9:6, док је Сингидунум у мечу за седмо место био бољи од Ваљева 12:10.

„С обзиром да смо и прошле године играли у категорији 2005. годишта и освојили четврто место у првенству и били шести у купу, наравно да сам очекивао неки напредак. Момци кроз такмичење у Првој А лиги стасавају у озбиљније и јаке играче. Те утакмице које су им физички јаке у Првој лиги, су у ствари припрема за генерацијско такмичење, тако да се моја идеја да се кроз та такмичења јачају деца, уродила плодом. Што се тиче трећег места, наравно да сам задовољан. Међутим, постоји једна жал а то је да су београдски клубови жребањем доши на финале државног првенства. Морам да напоменем да су регионална такмичења квалификације за полуфинале, односно за финале државног првенства, тако да смо ми у групи уместо Црвене Звезде, Новог Београда и Ваљева, имали Партизан, Нови Београд и Ваљево. Партизан је убедљиво најјача екипа и има седам до осам репрезентативаца 2005. и 2006. годиште. Са тим системом где игра први са првим, други са другим и тако даље, ми смо уместо финала играли за треће место. Ипак, оно што ми је најбитније је то да смо уутакмици баш са Партизаном показали карактер и да смо у једном моменту водили са 10:8, али је њихова дужа клупа превагнула за резултатском победом од један разлике“, са поносом истиче тренер Бечеја, Горан Крстоношић.

Када је реч о нешто млађим играчима, односно момцима до 14 година, они су протеклог викенда у Ваљеву на полуфиналном турниру Купа Србије освојили четврто место и остали без пласмана за финални турнир. Бечејци су остали поражени од екипе НБГ Вукови са 7:13, потом од Валис-а са 7:5, до су са Партизаном играли нерешено 15:15.

Што се тиче полуфиналног турнира Купа Србије у категорији до 16 година, он се одржава 4. и 5. марта у Новом Саду и Шапцу, а наш клуб ће у Б групи снаге одмерити у Шапцу са домаћом екипом, НБГ Вуковима и екипом ТАШ-а.

Вукашин Љубојев