Спорт

Фудбал: Почела Вошина борба за бег са дна табеле

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта у протекла два кола Војвођанске лиге Север остварио је један пораз и једну победу. У првој утакмици савладан је оквиру 16. кола од комшијске Младости из Турије резултатом 0:1.

Једини гол и то у 53. минуту меча постигао је некадашњи играч Војводине, Давид Петровић из прекида. Лопту из корнера Петровић шута главом, а слабом одбраном Слијепчевића она завршава у мрежи Војводине.

Када је реч о самој премијерној утакмици другог дела сезоне, коју су пратиле готово пуне трибине навијача на стадиону „Ђорђе Тапавица Џоја“, она је била права првенствена, са пуно жара, грчевите борбе и прекршаја на обе стране, али са врло мало извесних прилика, где су Туринци оправдали своју позицију у врху табеле.

Након пораза минималним резултатом код куће, екипа Војводине у 17. колу путовала је у Гајдобру где је ношена на крилима својих навијача успела да оствари победу над тамошњим Херцеговцем и упише велика три бода. Стрелац и јунак меча био је Илија Ердељан који је на самом крају првог дела довео Вошу у вођство од 0:1, а потом у 52. минуту повисио на 0:2, што је био коначан резултат меча.

Екипа Војводине и даље је на 15. позицији са 12 бодова, а у наредном мечу дочекаће на свом стадиону шестопласирани Раднички 1905 из Бајмока. Меч је заказан за недељу 19.март са по-четком у 15 часова.

Нова опрема за првотимце и чланове управе

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта богатији је за нову спортску опрему коју је добио од Општине Бечеј.

Наиме, у клуб су стигле нове тренерке за све играче првог тима, као и за чланове управе, а вредност ове донације износи око 180.000 динара.

Иначе, у ФК Војводина уписало се седамдесетак дечака узраста од 5 до 15 година. План је да се деца такмиче на турнирижма до јесени, а тада ће бити формиране селекције по годиштима и кренуће се са лигашким надметањима, каже председник ФК Војводина, Стојан Стојановић. У току зимског периода тренинзи се одвијају у школској сали, а са почетком лепшег времена све се премешта на стадион, где ће бити далеко више термина и могућности за тренинге, додао је он.

Иначе, поред ове донације, ФК Војводина је по основу јавног конкурса за доделу средстава клубовима и организацијама на годишњем нивоу, добио милион динара из општинског буџета.

Вукашин Љубојев