Спорт

Футсал: Фудбалери “Севера” и Гимназије најбољи у општини

Основна школа „Север Ђуркић“ из Бечеја и у мушкој и у женској конкуренцији победник је Општинског такмичења у футсалу. Спортска манифестација у организацији Савеза спортова општине Бечеј одржана је у хали спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“. На такмичењу су учествовале две женске екипе и четири мушке.

Код девојчица снаге су одмериле ученице „Север Ђуркића“ и „Шаму Михаља“, а на крају меча резултат на семафору био је 2:1 за девојке из „Севера“.

Што се тиче мушких екипа, на такмичење су се одазвале следеће основне школе: „Север Ђуркић“, „Здравко Гложански“, „Шаму Михаљ“, све три из Бечеја и „Светозар Марковић“ из Бачког Гра-дишта.

У првом полуфиналу „Здравковци“ су са 3:0 савладали екипу „Шаму“ школе, док су у другом „северци“ били бољи од екипе из Градишта са 4:0. У борби за треће место победу је извојевала екипа „Шаму Михаљ“ школе са 3:1, а тек након пенала у финалном мечу са укупним резултатом 3:2, момци из „Север Ђуркић“ школе постају прваци турнира.

Када је реч о старијим ђацима, екипа Гимназије победник је Општинског такмичења у футсалу. Након победе „Севераца“ у мушкој и женској конкуренцији, екипа Гимназије успела је да оствари исти успех.

Када је реч о самим пропозицијама, такмичење код средњих школа се одвијало по систему „свако са сваким“, а пласмани су у обе конкуренције били исти. Прво место освојила је већ поменута Гимназија, друго место изборили су ђаци Економско-трговинске школе, док је треће место припало Техничкој школи.

За играча турнира код девојака проглашена је Милица Јовановић, док је у мушкој конкуренцији најбољи био Милош Вланиколин.

Савез спортова општине Бечеј као носилац и организатор овог такмичења, кандидоваће наш град за организацију окружног такмичења истакао је Јован Јечански, председник Савеза спортова општине Бечеј.

Такмичења се настављају даље у свим спортским гранама, али оно свакако што морамо напоменути а тиче се школараца јесу успеси на републичком школском првенству у пливању у Нишу, за основне и средње школе у мушкој и женској конкуренцији.

Најбоље резултате остварили су: Милица Тарбук у дисциплини 50 м прсно и Ана Ребека Нађнемеди у дисциплини 50 м краул, њих две окитиле су се златним медаљама. Сребро је освојила Наташа Кекић у дисциплини 100 м леђно, док су бронзани били Река Варга у дисциплини 100 м краул и Павле Докић на 50 м леђно.

Вукашин Љубојев