ВестиСпорт

Фудбал: Пораз код куће, победа у гостима

Екипа „Војводине“ из Бачког Градишта у претходна два кола уписала је три бода. У мечу на свом стадиону остала је поражена са 0:1, док је победу у гостима остварила такође минималцем (0:1).

Утакмица 23. кола Војвођанске лиге Север са екипом Младост из Бачког Петровца играла се, жаргонски речено „пуним гасом“ и од стране гостију и од стране домаћина са пуно трчања, пуно дуела, девет картона, од којих осам жутих и један црвени, али оно што је оставило бледу слику на овај меч јесте мали број изгледних шанси и шутева у оквир гола на обе стране као и исецкана игра од стране судија, који су „свирали“ сваки контакт.

Једини гол виђен је у 45. минуту првог дела утакмице, а у листу стрелаца након грешке домаћих уписао се Вјештица за минималних и коначних 0:1.

У наредном 24. колу Војвођанске лиге Север екипа Воше путовала је у Гајдобру, где ју је дочекао тамошњи Херцеговац, а након 90 минута игре славили су момци из Бачког Градишта резултатом од 0:1.

Како истичу из Војводине херој утакмице био је млади Стефан Јанковић (2004) који је постигао победоносни погодак на асистенцију Илије Ердељана.Стефану је ово 8. погодак у сезони и тренутно је најбољи стрелац Воше, а има уписане и 4 асистенције.


Душан Медић, тренер

Медић нови тренер Војводине

Након више од 9 месеци дошло је до раскида сарадње са између ФК Војводина и шефом стручног штаба Лазаром Дабижљевићем.

Подсетимо, у свом другом ангажовању на месту тренера, Дабижљевић је Вошу предводио у 23 утакмице и остварио 9 победа 2 нерешене утакмице и 12 пораза.

Након одласка Лазара, Управа клуба на челу са Стојаном Стојановићем договорила је сарадњу са Душаном Медићем из Бечеја, родом из Ловћенца, којем је поверена дужност главног тренера у наставку сезоне 2023/2024.

Претходни клуб у којем је био ангажован је Солунац Н&Ђ Јерковић из Карађорђева, а такође је водио Слогу из Темерина, ФК Србобран, ФК Хајдук из Куле, ОФК Врбас, ФК Тису из Адорјана и ФК Његош из Ловћенца.

Како истичу из клуба иза Душана је богата тренерска каријера и тренутно је у завршној фази добијања лиценце УЕФА А категорије.

Медић је био чест гост на трибинама у Бачком Градишту, тако да познаје већину играча и није му било тешко да на тренинзима успостави добар однос са играчима и представи план рада у наредних 6 недеља до краја првенства, у којима је преостало још укупно 7 утакмица.

Вукашин Љубојев