ВестиСпорт

Одбојка: Одбојкашице Либера пишу историју

Одбојкашки клуб Либеро из Бачког Градишта остварио је историјски успех и пласирао се у Прву војвођанску лигу.

Подсетимо ОК Либеро из Бачког Градишта основан је пре пуних 19 година, као школа одбојке у Основној школи „Светозар Марковић“ у том насељеном месту.

На иницијативу Маринка Момчичевића, а по идеји истакнутог одбојкаша Игора Младеновића, Маринко у фебруару давне 2005 године оснива одбојкашку секцију, која 2010 године прераста у Одбојкашки клуб „Либеро“, а од протекле суботе сениорски састав клуба постаје шампион II Војвођанске лиге група Средња Бачка.

Девојке из Бачког Градишта у сада већ минулој сезони уписале су 13 победа и један пораз са сет разликом од чак 40 према 7.Како истиче Тања Дрљача, једна од играчица, очекивале овакав пласман нису, али су га много желеле.

Гледавши по сет разлици и победама, делује да је екипа Либера била веома спремна и да је олако постала шампион лиге, међутим тренер Митровић ипак сведочи да је за овакав успех било потребно много труда, рада и борбе на мрежама.

Церемонији уручења пехара и медаља присуствовао је и председник општине Бечеј др Вук Радојевић, који је изјавио да локална самоуправа препознаје рад и труд овог клуба и сходно томе им обезбеђује финансијску подршку.

Сениорке су у минулој сезони играле у саставу: Тања Дрљача, Ленка Савков, Нина Славнић, Маја Јевтић, Хенриета Варга, Анастасија Кнежевић, Ања Вуцур, Милица Новаковић, Јефимија Прерадов, Јована Грујић, Теа Дорић, Марија Еремин, Нина Корда, Соња Рајић, Мирилов Луција, Анамарија Киш, Суломар Сара.Одбојкашице Либера одлазе на кратак и заслужен одмор, а у којој ће групи Прве војвођанске лиге заиграти девојке из Бачког Градишта, преостаје нам да видимо и сазнамо у наредном периоду.

Вукашин Љубојев