Спорт

Фудбал: Спремни за други део српсколигашког каравана

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 утакмицом са Тисом из Адорјана, која је играна протеклог викенда (25. фебруара), закључио је циклус припремних мечева.

Плаво-бели контролне мечеве и припреме обавили су у Бечеју а у току зимске паузе одиграли су пет мечева са гол разликом 12:10.

Када је реч о самим утакмицама, Бечејци су у првој савладали Нафтагас из Елемира са 4:2, потом и Јединство из Руменке са 4:0. Први пораз екипи Бечеја нанео је Дунав из Старих Бановаца са 2:3, а бољи су били и фудбалери Слоге из Темерина са 1:2. У последњем мечу славили су такође гости, овог пута из Адорјана са 1:3.

„Резултати нам нису били у првом плану, већ нам је циљ био да одиграмо пет добрих и квалитетних утакмица, што смо и испунили. Нажалост, имамо неколико стандардних играча који су повређени и који вероватно неће играти у првом колу, али се надамо да ће за други или трећи меч бити спремни и да ћу моћи да рачунам на њих. Када је реч о одласцима и доласцима, договор је био да се никаква претерана појачања не доводе, већ смо се одлучили на сопствене снаге, односно да прикључимо тиму играче из омладинског погона“, казао нам је Лазар Дабижљевић, шеф стручног штаба Бечеја.

Из школе фудбала тренинзима са првим тимом, прикључили су се Стефан Јанковић, Лука Божичић, Богдан Нонин, Марко Марковић, Марко Лукић и Владимир Агоч, а прву тројицу поменутих који су 2004. годиште очекује много више игре и ово им је, како и сам тренер Дабижљевић каже, прилика да се покажу и докажу.

„Екипа нам је у суштини млада, а што се тиче играчког кадра, циљ нам је био да сачувамо костур екипе. Када је реч о одласцима, Ненад Кудрић, Игор Кудрић и Милош Попадић су напустили клуб. Оно што нам је циљ у другом делу сезоне јесте да останемо овако високо котирани, да будемо можда други или трећи, а никако да завршимо испод пете позиције“, закључио је Дабижљевић.

За крај подсетимо екипа Бечеја јесењи део сезоне завршила је као четвртопласирана екипа Српске лиге Војводина са уписаних осам победа, шест пораза и једним ремијем, односно са 25 бодова. У првом колу другог дела сезоне плаво-бели ће у суботу (4. марта) са почетком од 14:30 на Градском стадиону крај Тисе угостити седмопласирани Омладинац из Нових Бановаца.

Вукашин Љубојев