Фудбал: “Трофеј Бачког Градишта” у рукама “Воше”

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта победник је 12. по реду „Трофеј Бачког Градишта“, који се одигравао на стадиону СРЦ Ђорђе Тапавица Џоја 31. јула и 1. августа.

Овогодишњи турнир од пређашњих разликује се по томе што је био хуманитарног карактера. Наиме, током дводневног такмичења сакупљан је добровољни прилог намењен Алекси Продановићу члану клуба, који је пре неколико месеци повређен у саобраћајној незгоди код Бисерног острва.

“Само да Бог да, да мали Алекса дође да трчи овде по терену, да буде с нама и да се весели уз “Вошу” још дуго година. Сакупили смо 76.000 динара и искористио бих прилику да се захвалим свима који су дошли и дали допринос овом хуманитарном циљу. Посебно истичем подршку Општине Бечеј, председника Драгана Тошића, чланова Већа Данета Мандића и Душана Милованова, Канцеларије за младе, Месне заједнице и Емине Брњеварац, као и људи из клуба, мојих пријатеља.

Што се тиче самих резултата на турниру, у суботу су снаге одмерили Војводина и Бачка из Ђурђева а резултат је био 3:1 за домаће, док је у другом мечу тек након извођења једанаестераца Младост из Турије савладала Препород из Новог Жедника.
Другог дана турнира у борби за треће место славила је екипа Препорода из Новог Жедника, док је у финалном мечу екипа Војводине са 1:0 савладала Младост из Турије.

“Није се гледао најбољи фудбал, већ ратничка утакмица, са пуно неких тактичких детаља, прекида, мало фаулова, број шутева на гол и са једне и са друге стране. Спремао сам екипу управо на такву Турију. Знамо да колега нема најбољу екипу, али зна да их одлично тркачки припреми. Управо су то и демонстрирали у финалу. У односу на дан пре, где смо показали да смо ипак боља, квалитетнија и спремнија екипа од Ђурђева, био сам приморан да за финале због болести и повреде прве поставе, променим сва четири предња играча”, казао је тренер ФК Војводина, Ото Барта.

Вукашин Љубојев