Спорт

Коњички спорт: КК „Потисје“ великом манифестацијом обележило 75 година постојања

Коњички клуб „Потисје“ Бечеј великом манифестацијом на хиподрому обележио је 75 година постојања. У оквиру такмичарског дела, публика је имала прилику да погледа укупно 8 касачких трка, као и по једну квалификациону и реквалификациону трку.
Програм је отворило Културно-уметничко друштво „Ђидо“, након чега је додељено признање Бонапарти, најуспешнијем грлу КК „Потисје“ у власништву Боре Јандрића, које је уједно званично завршило своју тркачку каријеру.

“Ова кобила која се данас опростила од тркачких стаза, отишла је у заслужену пензију. Име јој је Бонапарта и стара је 8 година. Добила је све што се могло освојити у тркачкој каријери. Победник је двогодачког првенства, купа двогодаца, трогодачког првенства. Када је имала три године била је шампион Србије у категорији од 3 до 15 година. Освојила је и пробни дерби, као и петогодачко првенство и мноштво трка у брзој и полубрзој партији”, са поносом каже Миодраг Јандрић.

Касачи су се надметали на травнатој стази дужине 1.900 метара уз ауто-старт. Осим новчане награде, победницима су уручени пехари и прекривачи. Последња на програму била је двопрежна касачка трка на 2100 метара из окрета. Свака трка носила је назив по грлима у власништву чланова “Потисја”, који су дали значајан допринос у развоју клуба и коњичког спорта у Бечеју.

“У нашем тркачком дану је учествовало више од 50 коња, што је солидан одзив. Ни на бољим тркалиштима не буде више коња. Све у свему задовољан сам, мада мислим да ће следећи пут бити више коња, јер су тркачи увидели да код нас у Бечеју негујемо традицију овог спорта. Захваљујем се Општини Бечеј и нашем потпредседнику, који се свесрдно залагао и помагао нам како би се овај тркачки дан одржао овако квалитетно. Учествовали су и чланови Управног одбора, не бих желео никог да изоставим. Имајући у виду да клуб овде године прославља 75 година, данашњи тркачки дан посветили смо свим бившим члановима који су оставили значајан траг у овом клубу”, казао је председник “Потисја”, Сава Војновић.

Између сваке трке, посетиоци су имали прилике да гледају јахаче „Потисја“ и да уживају у вожњи фијакером, а најмлађи су имали могућност да се опробају у јахању понија. Вукашин Љубојев