ВестиСпорт

Фудбал: У плану теретана и наводњавање

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта од недавно имају боље услове за тренирање и то захваљујући донацијама и подршци мештана села, привредника и локалне самоуправе.

Наиме, клуб је пре извесног времена набавио трактор косилицу како би несметано могао да одржава терен, а осим тога постављени су рефлектори и на источној страни стадион, јер подсетимо трибине већ поседују расвету.

Такође у плану су и радови на фасади објекта, као и да се у скоријој будућности реши наводњавање терена, истакао је председник ФК Војводина Стојан Стојановић.

Председник општине Бечеј др Вук Радојевић и члан Општинског већа за спорт, омладину, туризам и односе с јавношћу Давид Туфегџић посетили су фудбалере из Бачког Градишта.

Том приликом председник је похвалио ентузијазам и енергију која влада у ФК Војводина, као и приступ спортском раду у чијем фокусу је унапређење услова у клубу.

„Општина Бечеј је ове године у свом буџету определила милион динара за функционисање ФК Војводина. У договору са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину биће обезбеђена средства од око 200.000 динара за текуће потребе и организацију летњег фудбалског турнира за децу. Обезбедићемо додатна средства и преко подручног фудбалског савеза Бечеј -Србобран како би се олакшао рад клуба, који својом енергијом и ентузијазмом може да послужи као пример другим спортским колективима“, изјавио је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Како би употпунили садржаје за тренинг и рекреацију свих мештана Бачког Градишта, челници ФК Војводина и Општине Бечеј планирају реализацију нових пројеката на простору СЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“.

„Нова идеја коју заједнички разрађујемо је теретана на отвореном у Бачком Градишту, а из разговора са челницима Војводине дошли смо до закључка да је адекватан простор за то управо двориште овог клуба. Имамо низ заједничких тема које су у општем интересу и чији је циљ унапређење услова за бављење спортом у овом месту“, закључио је др Радојевић.

Вукашин Љубојев