Фудбал: Војводина у првих пет кола уписала само три бода

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта, веома слабо је отворио сезону 2022-2023 у Војвођанској лиги Север. У до сада пет одиграних кола, Градиштанци су уписали свега три бода и тренутно се налазе у доњем дому на табели, тачније на 14. позицији.

Подсетимо у првом мечу савладани су у гостима од Младости из Турије са 2:0, потом су остварили прву и испоставило се једину по-беду до сада и то минималним резултатом (1:0) над Херцеговцем из Гајдобре. Након тога Градиштанци уписују у Бајмоку још један по-раз, када су савладани са 1:0 од тамошњег Радничког 1905. Четврто коло и трећи пораз, овог пута на терену СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“ у Бачком Градишту бољи је био ФК Препород из Новог Жедника, док су у последњем, петом колу остали без и једног бода у Раткову, где је Раднички 1918 славио са 3:2.

„Овај резултат који смо до сада остварили наравно да није очекиван, ми смо се надали да будемо у горњем делу табеле међу првих осам тимова, али ипак није тако, све утакмице које смо изгубили играли смо егал, када би гледали из сваког меча по прво полувреме ми би имали осам бодова, а у другом делу утакмица падамо јер припреме нису обављене онако како је требало. Оно што је такође пресудило да у првих пет кола имамо само једну победу јесте Играчки кадар у ком је било много измена, од прошле сезоне отишло нам је петнаест играча, док је исто толико дошло, у међувремену отишла су нам још тројица момака, а то су Тројановић, Сакач и Вулин, што нас приморава да покушамо у наредних пар дана доведемо неколико нових фудбалера“. – казао је секретар ФК Војводина Радомир Раковић.

У наставку сезоне Вошу очекује распоред који им иде на руку, јер ће у недељу 18. септембра бити домаћин Крилима Крајине из Бачке Паланке, у седмом колу путују у Апатин на гостовање претпоследњој екипи, а онда дочекују шестопласирану Младост из Бачког Петровца.

„Нису то баш тако лаке утакмице које су пред нама, међутим меч са Крилима Крајине морамо добити како знамо и умемо јер су нам бодови али и оптимизам у екипи преко потребни, против Апатина ће такође бити тешко пошто су и они у истом проблему као и ми, а када је реч о добро познатом Бачком Петровцу, они ће се борити свом снагом, Младост нам је у последњем мечу два пута окренули резултат, тако да још једном морам да признам да неће бити лако“ .- искрен је Раковић.

Војводина без тренера још врло кратко

Након утакмице са Препородом и само три уписана бода у четири кола, тренер Светозар Совиљ и ФК Војводина прекинули су сарадњу, а на његово место у уторак 13. септембра дошао је Горан Лаличић, бивши тренер млађих селекција ТСЦ-а из Бачке Тополе.

„Када смо од могућих 12 бодова освојили само три, закључили смо да променимо тренера, искрен да будем разговарали смо са неколико тренера, и гледали смо да не журимо са тим, јер нам је било битно да дође неко ко ће заиста добро водити тим, а не неко кога ћемо да мењамо након пар кола“. – закључио је Раковић.

Вукашин Љубојев