Пикадо: Такмичење у пикаду и пецању на Данима Новог села

У оквиру манифестације Дани Новог Села „Живимо заједно“, која је одржана 11. септембра, организовано је такмичење у пикаду за децу и одрасле, као и такмичење у пецању.

У пикаду међу женама су биле најбоље Јана Винклер, Сара Винклер, док су треће место делиле Марија Проданов и Сања Димитријевић. У конкуренцији мушкараца, прво место освојио је Виктор Бартуц, други је био Шандор Финта, а треће место су заузели Јасмин Ковачевић и Никола Ћирић. У дечијој категорији, која је била мешовита, прва је била Лидија Жунић, други Алекса Оџић, док су треће место делили Урош Беслаћ и Михајло Ивић.

Када је реч о такмичењу у пецању, укупно је било седам категорија. У конкуренцији деце узраста од 6 до 10 година први је био Адам Рожа, други Елед Сабо, а трећи Виктор Рожа. Међу децом од 10 до 15 година победу је однела Ноеми Ваднаи, друга је била Лила Пешти, а трећи Алекса Вујков.

У конкуренцији породица са децом, прво место су заузели Жолт и Марк Сабо, друго Тадеј и Оскар Ташковић, а треће Немања и Предраг Гаврилови. У категорији породично +18 славили су Атила и Силвиа Киш, други су били Золтан и Адриен Акинин, а трећи Радмила и Тоша Васић. У категорији сениори аматери први је био Иштван Хорват, други Дуле Ласица, а трећи Ђорђе Курјачки.

Сениори професионалци такмичили су се у два сектора. У првом сектору победнички пехар освојио је Силвестер Фулајтар, други је био Душко Анђушић, а трећи Љуба Грачан. У другом сектору славио је Атила Ханак, друго место заузео је Ђорђе Саванов, док је трећи био Јован Кожик.

Вукашин Љубојев