Култура

Галерија „Круг“ Градског позоришта: Изложба слика Саше Маркова

Угалерији „Круг“ Градског позоришта Бечеј тренутно је постављена седма по реду самостална изложба уметника и бечејског адвоката Саше Маркова. Овог пута у питању је изложба његових слика који су мањег формата.

Како сам уметник каже, ово су слике које су настајале онако успут, док је радио оне већег формата и до сада нису биле изла-гане на претходним изложбама. Саша Марков је рекао да је кроз разговор и договор са организаторима из галерије схватио да би заиста било штета да ове слике никада не буду представљене и заступљене на изложби па је тако ова поставка и настала.

Последња самостална изложба Саше Маркова била је прошлог септембра на истом месту, у галерији „Круг“.

„Ја сам за ову изложбу направио избор малих формата ко- је сам радио, то су слике које ја периодично радим између рада на оним сликама већег формата које су атрактивније и занимљивије па и за продају. Углавном до сада те „мале сли-ке“ никад нису биле изложене и заједно са галеријом „Круг“ када смо уговарали овогодишњу изложбу заједнички смо решили да поставимо ову изложбу малих формата. Овде су сад постављене слике које су старије и три до четири године, ранијих година сам на самосталним изложбама излагао нове слике. Ја углавном на мојим сликама радим различите мотиве и инсистирам на томе да се не понављам. И ово је једна таква изложба, различити су мотиви на мојим сликама. Оно што јесте заједничко за све, веома су упечатљиве и интересантне те живе боје које ја користим. На свакој слици је тема „светлост“ у сваком смислу.  Нема ту ниједне „мрачне“ слике. Ја не желим да сликам слике које би вукле у неку депресију, само светло, боје, радост.“ – рекао је Марков.

Изложба ће бити постављена до 5. децембра у галерији „Круг“. Постављено је 47 слика, како смо рекли мањег фор-мата а посетиоци ће моћи да виде изложбу сваког радног дана од 9 до 14 часова.